Octavian Andronic publica un articol pe Amos News, intitulat "Ofensiva lui Nastase", pe care il puteti citi in continuare.
'Exista, chiar si in lucrurile fara o aparenta importanta, semnificatii ce pot depasi cadrul acestora. De doi ani, un site de Internet - NEWS INTERCEPTOR - alcatuieste un TOP VIP al celor mai mediatizate personaje publice in presa scrisa.
De la inceput, presedintele Traian Basescu a fost abonat cvasipermanent la primul loc, pe care-l datora atentiei de care se bucurau actiunile sale de impact la public. De la inceputul acestui an se face simtita o modificare: tot mai des, prima pozitie revine altor competitori, presedintele retragandu-se pe pozitiile inferioare. Principalul sau concurent ramane Emil Boc, ca fiind cel mai expus din punct de vedere mediatic, dar nu numai el. Ieri, vineri, s-a intamplat insa un lucru neasteptat: pentru prima oara in cei doi ani de mediatizare, in fruntea listei s-a aflat Adrian Nastase. Un obisnuit al primului "decar", el nu a mai spart niciodata "zidul" podiumului, de cand nu mai are functiile publice de varf care facusera din el un rasfatat al mediilor de informare, indiferent de natura acestui rasfat.
Vorbeam de o semnificatie speciala a momentului: este aceea ca, desi s-a lansat in aceasta campanie - de recucerire a sefiei PSD - cu multe precautiuni, actiunea sa poate deveni una de succes. Dupa cum decurg lucrurile in PSD, deja se poate spune ca alegerile vor fi o competitie in doi - intre actualul si fostul presedinte. Celelalte pot fi trecute, de acum, la capitolul "pierderi colaterale". Fiecare are atu-uri si handicapuri.
Geoana pleaca din pole-position, cu avantajele stapanirii comenzilor organizatorice si cu sprijinul masiv al liderilor locali carora le-a dat libertate de miscare in schimbul sustinerii. Handicapul sau major il constituie faptul ca s-a aflat in fruntea ostilor care au pierdut toate bataliile importante din mandatul sau.
Nastase poarta in spinare "dosarele grele" ale DNA-ului (de care se "usureaza" pe masura ce se apropie trimiterea in instanta, unde multe dintre acuzatii pot fi demontate cu usurinta) si resentimentele fostilor colaboratori pe care i-a controlat prea strict. Are, in schimb, avantajul reputatiei de bun organizator si al capacitatii de efort ce fac din el, practic, unica speranta de revigorare a unui partid aflat pe toboganul pierderii de audienta si de sustinere populara.
Este limpede, Nastase se afla in ofensiva si scrutinul intern din 20 februarie va fi, probabil, cel mai indarjit si mai strans din istoria acestui partid.'