InfoBrasov.net : Basescu a esuat ca presedinte!! ZIARELE SERIOASE NU MAI MUSCA DIN NADA...

Dupa ce agentii nostri parati din presa straina (dar platiti de acasa!) au incercat sa mai forteze un tur de forta, ca la referendum, anuntand apocalipsa in Romania, s-au gasit insa si ziare serioase (nu bloguri, sau articole nesemnate!) care au facut analize mai apropape de adevar despre alegerile de la Bucuresti! Astfel, publicatia Suddeutsche Zeitung sustine ca Traian Basescu ar trebui sa stie ca nu va mai va mai beneficia de suportul primit din partea liderilor europeni, cu ocazia Referendumului din vara, daca nu va respecta prevederile constitutionale. Totodata se apreciaza ca seful statului este responsabil, in mare masura, de situatia politica din Romania caci "Basescu a esuat ca presedinte"...
Si sa vedem acum si de ce: "Este extrem de conflictual si poarta o mare parte a responsabilitatii pentru faptul ca tara este divizata in doua tabere care se urasc crancen. Desi ar fi trebuit sa fie un om de stat vizionar, un exemplu de discretie si de fixare a standardelor pentru reforme democratice, Basescu prefera violenta verbala, tradarea si inselaciunea.
Si mai departe despre luminatul comandant: "Nepotismul este o alta slabiciune a sa", se mai arata in analiza cotidianului german care adauga mai departe ;"Romania este o tara cu o calitate democratica minima si mai are multi pasi de facut pe calea catre o societate matura. Ponta si compania ar trebui sa fie constienti ca restul Uniunii Europene ii va urmari atent. Iar Basescu ar trebui sa fie constient ca escapadele sale nu isi vor mai gasi apologeti dincolo de granitele Romaniei". O opinie similara publica si cotidianul Die Tageszeitung,sustinand ca cel mai mare profit din nemultumirea romanilor fata de presedintele Traian Basescu l-au avut social-democratii, care ar trebui sa tina cont de faptul ca electoratul a "optat" doar pentru raul cel mai mic.
"Infrangerea categorica suferita de sustinatorii presedintelui Traian la alegerile parlamentare confirma inca o data ca romanii sunt nemultumiti de actualul sef al statului.Deja s-a adeverit din vara aceasta".
Potrivit jurnalistilor de la Die Tageszeitung, "Social-liberalii aflati la guvernare au tras cel mai mare profit din respingerea lui Basescu. Dar liderii lor, nu ar trebui sa sarbatoreasca prea curand. Victoria coplesitoare inseamna doar ca alegatorii au optat pentru raul mai mic dintre alternativele legitime".
"Ramane de vazut cum va arata viitorul guvern si cine il va conduce. Dar un lucru este clar: Lupta pentru putere va continua, scrie Liberation. Asta inseamna stagnarea unei tari in locul reformelor de care are nevoie disperata".
Publicatia mai sustine ca Traian Basescu ar trebui sa stie ca acum, dupa alegeri parlamentare, nu va mai va mai beneficia de suportul primit in vara din partea liderilor europeni, daca nu va respecta,incercand sa speculeze prevederile constitutionale, apreciind ca seful statului este responsabil, in mare masura, de situatia politica si economica din Romania.
Ca sa vedeti, ca au inceput, in sfarsit, sa se prinda...