Bogdan Tiberiu Iacob publica pe Inpolitics un articol intitulat "Oana Mizil KO, la PSD Calarasi se pregateste reinscaunarea lui Taracila", pe care il puteti citi in continuare.
'Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil nu mai pridideste cu dezmintirile ca nu are de gand sa plece din PSD, dar o va face aproape sigur cel tarziu in iunie a.c., dintr-un motiv foarte simplu: la sefia PSD Calarasi nu va fi aleasa ea, ci Doru Ioan Taracila, sau un protejat al acestuia.
Oana Niculescu Mizil a primit o lovitura grea, zilele trecute, exact cand isi aranjase ploile pentru a castiga alegerile la PSD Calarasi, in sensul ca obtinuse de la secretarul general Liviu Dragnea promisiunea ca, la conferinta judeteana, vor veni maxim 200 de delegati. Pentru un asemenea numar, deputata PSD era pregatita, mai ales financiar, sa sustina cu brio examenul de "titularizare".
Numai ca, zilele trecute, Victor Ponta si Liviu Dragnea s-au rasucit, brusc, astfel ca numarul delegatilor creste pana la 500, numar care depaseste cu mult capcitatea de "convingere" a deputatei. Nervoasa, mai ales ca in campania de anul trecut s-a implicat si a bagat in organizatie sume uriase de bani din buzunarul sotului libanez, Oana Niculescu Mizil a decis: daca nu ia sefia PSD Calarasi, pleaca la independenti, situatie care se va clarifica pana in iunie.
Marele favorit devine, in acest moment, fostul baron judetean Doru Ioan Taracila, care are avantajul unei relatii bune cu Adrian Nastase si al opozitiei fata de Mircea Geoana, fostul lider. Taracila a fost unul dintre cei care au atacat-o dur pe Niculescu Mizil, protejata lui Vanghelie si a lui Geoana, declarand presei locale, inaintea congresului, ca "PSD Calarasi functioneaza in ilegalitate pentru ca are o conducere proasta la nivel central. PSD Calarasi a crezut ori in sacosa cu bani a lui Mizil, ori in glumele lui Geoana. Astazi PSD-ul trebuie sa-si dovedeasca unitatea. Suntem ca un stup de albine bezmetice".
Daca Taracila va decide sa nu candideze, totusi, preferand conducerea din umbra, el il va scoate la inaintare, potrivit unor surse din organizatie, pe Valentin Deculescu, un tanar promovat de el.'