Osama bin Laden a fost ucis de fortele SUA, impreuna cu unul dintre fiii sai si alti doi adulti, a anuntat presedintele american. Liderul taliban a murit in Pakistan, in urma unui atac al trupelor americane. Trupul său neinsufletit aflat, initial, in posesia administratiei Statelor Unite, a fost aruncat in mare. "Aceasta e o zi istorica pentru poporul american", a spus Barack Obama.
Liderul Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis de fortele speciale SUA. Anuntul a fost facut de presedintele Barack Obama. Conform administratiei americane, liderul retelei teroriste a murit intr-un schimb de focuri cu trupele americane in orasul Abbottabad, la 150 kilometri de capitala Pakistanului, Islamabad.
Operatiunea a fost organizata de catre experti in contra-terorism din Statele Unite si Pakistan care au lucrat impreuna in ultimii ani.
"Aceasta este o zi istorica pentru poporul american. Osama bin Laden este mort. Le multumim celor care au muncit pentru a obtine acest rezultat. Vom fi nemilosi in apararea cetatenilor nostri. Saptamana trecuta, am decis ca avem suficiente resurse pentru a actiona, si am autorizat o operatiune pentru a-l captura si aduce in fata justitiei pe Osama bin Laden. De mai bine de doua decenii, bin Laden a fost liderul si simbolul retelei teroriste Al-Qaeda, si a organizat atacuri atat impotriva noastra, cat si impotriva prietenilor si aliatilor nostri. Moartea lui bin Laden reprezinta cel mai mare succes al natiunii noastre in demersul de a invinge Al-Qaeda", a spus Barack Obama.
Totodata, presedintele american a anuntat ca niciun soldat american nu a fost ranit in operatiune.
Operatiunea din Pakistan a fost desfasurata de un comando al fortelor speciale americane si a durat circa 40 de minute, relateaza CNN.
Surse pakistaneze au afirmat ca la fata locului, in localitatea Abbotabad, au fost prezenti, in timpul atacului, si membri ai serviciilor de informatii pakistaneze.
Reamintim ca Osama bin Laden a organizat atacul terorist de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001, iar Statele Unite l-au vanat in Afganistan si Pakistan timp de zece ani.