O macara ale carei contragreutati s-au rupt a cazut, luni dimineata, peste sediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, distrugand o parte a cladirii si o masina parcata pe bulevardul Dinicu Golescu din Capitala. Nu exista victime umane in urma incidentului.
Dupa ce era sa ii cada macaraua in cap, la sediul ministerului pe care inca il pastoreste, ministrul interimar Radu Berceanu a aparut zimbitor - la propriu - pe micile ecrane si s-a declarat "o victima" a incidentului de azi dimineata si in niciun caz un factor responsabil.
Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat ca incidentul a avut loc dupa ce contragreutatile unei macarale s-au rupt si au cazut langa cladirea unde isi are sediul Ministerul Transporturilor, distrugand o masina parcata in zona. Corpul metalic al macaralei a cazut peste cladirea Ministerului Transporturilor.
Traficul in zona nu a fost afectat in urma incidentului, a mai spus Ciocan, adaugand ca de ancheta in acest caz se ocupa Politia Transporturi.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Anca Onofrei, a declarat ca incidentul, care s-a petrecut pe un santier de constructii, a fost anuntat in jurul orei 7.40, la 112, de catre mai multe persoane care treceau prin zona bulevardului Dinicu Golescu din Capitala.
La fata locului au fost trimise echipe ale ISU, un echipaj de descarcerare si unul SMURD, precum si o masina cu apa si spuma.
In urma incidentului nu au existat victime.

Avarii minore la cladirea MTI

Secretarul general al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Radian Tufa, a declarat ca macaraua care s-a prabusit a produs avarii minore cladirii ministerului, iar pagubele vor fi suportate de beneficiarul lucrarii.
Santierul din apropierea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), unde s-aprabusit macaraua apartine unei unitati a ministerului, iar utilajul care s-a rupt apartine SC Girueta SA, a declarat directorul ITM Bucuresti, Constantin Bujor.
Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) a precizat ca o echipa de inspectori a demarat deja cercetarile pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului.
Constantin Bujor a precizat ca inspectorii de munca vor verifica daca ruperea macaralei s-a produs din cauza ruperii unui cablu sau daca a existat vreo eroare umana.