Liderul filialei Constanta a PSD, Radu Mazare, il catalogheaza pe demisonarul Cristian Diaconescu drept "o jitie tradatoare", explicand ca prin "jitie" intelege "o jigodie mai mica".
"Daca el candideaza la sefia partidului, cel mai important partid de opozitie, si a doua zi a trecut in barca slugilor lui Basescu, cum pot sa-i spun decat o jitie tradatoare", a afirmat Mazare.
El a spus ca daca Cristian Diaconescu ar fi candidat si ar fi fost ales presedinte al partidului el ar fi fost nevoit sa plece din partid.
"Bine ca n-a iesit el presedinte ca trebuia sa demisionez eu ca nu putea sa ma duca cu partid cu tot la cheremul mult iubitului conducator", a mai spus liderul PSD Constanta.
Rugat sa explice sensul cuvantului jitie, Mazare a spus ca jitie inseamna "o jigodie mai mica".
Senatorul Cristian Diaconescu s-a alaturat grupului independentilor, a declarat, miercuri, generalul de opereta Gabriel Oprea, ministru al Apararii si lider al grupului asa-zis independent - oaste de stransura formata din dezertori din alte partide pusi in slujba lui Basescu.
Initial, marti, Diaconescu declarase la Antena 2, raspunzand unei intrebari, ca plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei in legatura cu filajul sau. N-a asteptat rezultatul si, rapid, Diaconescu a confirmat demisia din PSD, spunand ca nu vrea sa faca alte comentarii.
Diaconescu este unul dintre cei 4 parlamentari plecati din PSD dupa Congresul extraordinar. Ceilalti trei sunt senatorul Serban Mihailescu (cu dosar penal la DNA), latifundiarul Culita Tarata (ajutat de Basescu sa obtina credite bancare) si deputatul Ioan Munteanu (in conflict cu organizatia PSD din Piatra Neamt).
Postul de ambasador la Paris este vacant, in urma numirii lui Teodor Baconschi ministru de Externe. Diaconescu vrea acest post, dar Oprea, seful sau pe linie ierarhica, ii transmite pretul: sa fie liderul viitorului partid-satelit al lui Basescu, fundamentat doctrinar de Vasile Dancu si organizat militareste de Oprea si Mihailescu.