Cotidianul.ro : Antonescu: Cine esti tu Basescu?

Liderul PNL il desfiinteaza din nou pe locatarul de la Cotroceni, intors pe usa din dos

Traian Basescu si-a luat din nou duminica seara o portie zdravana de critici de la cel mai temut adversar al sau.
Crin Antonescu a vorbit duminica intr-un interviu la Antena 3 despre atacurile lansate de Traian Basescu in ultimul timp la adresa Guvernului USL.
Liderul PNL a declarat ca primul lucru care trebuie spus mereu despre Traian Basescu este ca e un presedinte ilegitim si l-a acuzat din nou de defaimarea Romaniei.
Intrebat despre ultimele declaratii ale lui Basescu cu privire la dreptul de veto invocat de premierul Victor Ponta, liderul PNL a afirmat ca Traian Basescu a transmis in fapt prin atitudinea sa ca "Romania e nimeni in Europa".
"Ironia "omului foarte inteligent" arata ca isi dispretuieste propria tara. El este presedintele Romaniei, care spune ca Romania nu are nici o valoare in fata altor tari", a spus Antonescu.
Crin Antonescu il critica dur pe Basescu si pentru afirmatiile sale conform carora el nu are nevoie de "ministri politici" la Bruxelles.
"Cine esti tu Basescu sa spui de ce ai nevoie? Cine esti tu?", a intrebat Antonescu, care considera inacceptabil modul in care Basescu se raporteaza la institutii.
"El incearca sa prinda o conjunctura in care cineva sa aiba nevoie de un Basescu care sa ridice mana acolo. Poate de asta a fost pus inapoi acolo si crede ca poate frauda inca odata alegerile si la 9 decembrie", a rezumat Antonescu presupusele intentii ale lui Basescu.
Liderul PNL a declarat ca se astepta la astfel de atitudini ale lui Traian Basescu, dar ca oricum nu-l mai crede nimeni. "Este evident ca este un joc electoral si noi constatam ca in echilibrul fortelor din politica romaneasca Traian Basescu nu mai conteaza. El nu incearca decat sa mai consolideze un partid, insa nu ia pe nimeni prin surprindere cu asta. (...) In straturile largi ale Romaniei, putini il mai asculta pe Traian Basescu, prefera sa schimbe postul. Toata lumea stie cine este Traian Basescu", crede Crin Antonescu.
Copresedintele USL spune ca nu va accepta sub nicio forma sa le fie furat votul oamenilor si dupa alegerile din 9 decembrie.
"Am spus foarte limpede ca sper ca Traian Basescu sa se comporte rational. Dar acum nu mai stiu ce sa mai cred. Cand incepe sa vorbeasca aberant despre fraude masive la alegeri, cand spune ca va alege premierul dupa interesul national si nu dupa Constitutie, el defaimeaza in continuare Romania. Ceea ce nu este adevarat, lucru dovedit si de procurorii doamnei Kovesi. Daca Traian Basescu sfideaza rezultatul alegerilor de la 9 decembrie, a ne face ca noi coabitam, pe mine nu ma intereseaza. Daca va incerca cineva sa isi bata din nou joc de votul a milioane de oameni, ori plecam acasa, ori terminam politic cu acel cineva", a mai spus Antonescu.
Traian Basescu s-a erijat vineri seara in atoatestiutor in problema Consiliului European, ironizand Guvernul care tocmai declarase ca il sprijina in negocierea de la Bruxelles cu privire la bugetul european.
"De la anuntul de ieri, toate statele contributoare, sefii lor de stat s-au bagat sub birouri, sunt intr-o alerta ca Romania pune veto. Cred ca sesizati ironia. Nu poti sa mergi in halul acesta la Bruxelles. Si eu sunt pregatit sa utilizez dreptul de veto, daca se incalca Tratatul. De opt ani, nu am vazut niciun stat depunand, facand un veto in Consiliul European, atunci cand nu s-a incalcat Tratatul. Nu am vazut. Deci, nu te poti duce la donatori si sa spui: "doamna Merkel, daca nu-mi dai atat, eu iti trantesc un veto de nici nu mai pleci de la Berlin", a declarat Basescu vineri seara.
Intrebat ce ministri va lua in delegatie, dupa ce Guvernul i-a oferit sprijin din partea consilierilor sau al ministrilor, Basescu a declarat: "Ministri politici nu-mi trebuie. Mie imi trebuie cineva care, in cursul negocierilor, imi trebuie o echipa pe care in 2006 trebuie sa recunosc ca n-am avut-o, din lipsa de experienta, imi trebuie o echipa care sa fie in afara salii, in spatiile rezervate Romaniei si cand discutam de acele ajustari de 0,01, de 0,03, de, stiu eu, sa imi poata spuna repede care sunt efectele in bugetul de stat al Romaniei. Stiti, imi trebuie o echipa de oameni cu laptop si cu buna cunoastere si intelegere a ceea ce le cer. Nu e nevoie sa mergi cu politici acolo, partea politica va asigur ca sunt capabil sa o acopar, imi trebuie asistenta tehnica de la specialisti, de la oameni care lucreaza de ani de zile pe astfel de probleme si-i avem si la misiune, ii avem si in ministere".