Au trecut 11 zile de cand PNL a emis un Comunicat de presa privind initierea motiunii de cenzura. Dupa cum este cunoscut, Consiliul National Executiv al Partidului National Liberal a decis, luni, 19 aprilie 2010, inceperea discutiilor cu Partidul Social Democrat in vederea initierii comune a unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului Boc.
"Urmeaza sa avem discutii cu conducerea PSD, cu cea a Partidului Conservator, pentru ca impreuna sa initiem o motiune de cenzura care noua ni se pare necesara fata de situatia in care Guvernul, pe toate planurile - economic, social, institutional, a adus Romania. Exista toate motivele si nu ramane decat sa vedem daca si colegii nostri de opozitie sunt de acord cu asa ceva. Ceea ce eu sper", a declarat la finalul sedintei CNEx presedintele PNL Crin Antonescu.
Liderul liberal a anuntat ca discutiile cu social-democratii ar putea avea loc chiar in cursul zilei de luni, 19 aprilie.
Pe de alta parte, liderul PSD Victor Ponta a anuntat ca si social-democratii sunt de acord cu o motiune de cenzura.
Din acest motiv, ii adresam o intrebare liderului PNL Crin Antonescu: Cand veti declansa, impreuna cu PSD, motiunea de cenzura? Opinia publica asteapta fapte, nu vorbe. Romanii merita un guvern mai bun, numai Opozitia unita poate salva tara.