Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica cu
titlul: "Migratia politica". Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei.

Am stat si m-am gandit daca este oportun sa vorbesc despre acest fenomen social. Da, este oportun. Acum mai mult ca oricand consider ca trebuie sa incercam sa stopam acest traseism politic. Ma refer la cei care sunt in opozitie si vor sa vina la putere, ma refer la cei care au mai facut aceste mutari si in trecut.
Fenomenul nu este nou dar ia amploare in ultimul timp. La sfarsit si la inceput de mandat, in functie de functia publica dorita migratia politica apare in mod constant.
Migratia politica - fie in cazul trecerii de la opozitie la putere, fie invers - se poate traduce foarte usor ca fiind traseism politic, urmarindu-se interesul personal.
Schimbarea regulilor in timpul jocului inseamna ceva grav, ce duce fie la incetarea jocului fie la reluarea altui joc. In politica, daca schimbi partidul, pe langa faptul ca tradezi formatiunea care te-a ales, tradezi si oamenii carora le-ai promis ca le vei reprezenta interesele. Observam ca schimbarea partidului in timpul mandatului a devenit sport national. In ultimul timp tot mai multi primari ai PDL-ului migreaza acum catre noi. De ce oare? Stim cu totii care sunt raspunsurile.
Tocmai de accea, trebuie sa ne mobilizam si sa identificam o solutie care sa stopeze fenomenul sau care macar sa il previna. Poate ar trebui sa fim mai atenti la modul de recrutare si de selectie al membrilor de partid, poate ca ar trebui sa gasim o solutie legala pentru ca la momentul actual nu avem nici un act normativ in vigoare care sa sanctioneze acest comportament. Legea electorala si regulamentele de functionare ale celor doua camere parlamentare, cat ssi in modul de functionare si structurare a partidelor politice sunt doar cateva acte care consider ca ar trebui modificate.
Va invit pe toti sa reflectati la aceasta problema care a afectat multe partide politice la un anumit moment.