Presedintele Partidului Alternativa Ecologista, Ion Stefan, s-a prezentat ieri la Curtea de Apel Galati pentru a asista la procesul deschis impotriva Consiliului Judetului (CJ), in incercarea de a-si recupera postul de consilier judetean. Prezenta acestuia nu a fost de bun augur, avocatul forului deliberativ judetean invocand o exceptie de neconstitutionalitate, care ar bloca dosarul la Curtea Constitutionala pentru cel putin 6 luni, tinand cont de volumul de activitate al instantei.

Reamintim ca Ion Stefan a fost inlocuit in functie de Enache Iancu, reprezentant al Partidului Conservator Galati, dupa ce acesta a parasit formatiunea politica. Curtea de Apel Galati urma sa se pronunte asupra faptului ca CJ nu a mandatat oficial un reprezentant pentru a formula recurs, dar se pare ca acest moment va fi amanat.

Judecatorii vor decide maine daca exista motive pentru trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala, intr-un asemenea caz Ion Stefan avand sanse minime sa vada finalizat procesul inainte de alegerea unui nou consiliu judetean.