Blogul lui Constantin Gheorghe : Se lucreaza la nasterea Albei ca Zapada

Serviciile vegheaza! A inceput o uriasa operatiune de manipulare. Daca nu pot opri manifestatiile, Basescu si ai lui, din servicii, au pus la cale un plan care sa impiedice USL sa capitalizeze nemultumirea populara. Ideea este simpla: PDL egal USL, tot un drac! Deci fara politica in Piata Universitatii. Ludovic Orban, in prostia lui, si-a luat marti seara portia de huiduieli.
Numai ca respingerea totala a politicului este cea mai proasta solutie pentru demonstranti. Daca Basescu nu profita de ocazie si nu lanseaza un partid pe care sa-l controleze el, si sa canalizeze intr-o forma politica nemultumirea romanilor, demonstratiile nu vor avea alte urmari. Eu cred ca acum in laboratoarele Cotrocenilor se lucreaza febril la nasterea Albei ca Zapada.
De aceea este vital pentru Traian Basescu sa tina departe de manifestanti USL. Oricum ai lui risca sa fie linsati in Piata, deci nu vor calca pe acolo. Lozinca aia cu USD egal PDL egal Mizerie nu a aparut intamplator la Cluj. Nu intamplator oficina de net, HotNews, pedaleaza pe ideea asta.
Nu ma duce capul sa speculez in legatura cu numele celui care va conduce noul partid, menit sa capitalizeze nemultumirile din randul populatiei. Dar trebuie sa aiba ceva notorietate, si charisma, dar mai ales capacitatea de a comunica eficient cu o lume pestrita, cu nevoi si revendicari atat de diferite, incat ajung pana la antagonism si confruntare.
Daca nu se pregateste asa ceva, inducerea refuzului increderii in actualii actori ai clasei politice, in special ai USL, nu merita efortul. In lipsa de altceva, lumea, daca vrea schimbare, va alege USL. Dar daca i se ofera pe tava o prospatura, si daca reusesc sa ascunda ranjetul Basescului din spatele ei, ei bine, omul nostru s-a scos.
Asadar, cand se transforma in partid un grupuscul dintre cele prezente in Piata Universitatii, ca emanatie curata a vointei populare, cum se va numi el si cine il va conduce? Sa va vad, cat de bogata imaginatie aveti?