Mediafax.ro in formeaza: Boc, parlamentarilor PDL: N-avem alta prioritate niciunul dintre noi decat sa-i dam premierul.
Premierul Emil Boc le-a spus parlamentarilor PDL ca niciunul dintre ei nu are alta prioritate decat "sa-i" dea premierul, decizie care trebuie luata in mod rational de partid pentru a atinge obiectivul castigarii alegerilor din 2012, conform unei inregistrari audio difuzate de Antena 3.
"Cum putem maximiza sansele partidului pana in 2012 - trebuie avuta in partid si finalizata cu o decizie, oricare ar fi ea! Ca va fi solutia pe ce avem acum sa apasam pe acceleratie, ca va fi solutia unui premier politic, ca va fi solutia unui premier independent - aceste lucruri trebuie sa rezulte dintr-o analiza a noastra, pe care o decidem si implementam", a spus Emil Boc, potrivit inregistrarii, despre care Antena 3 sustine ca este de la intalnirea liderului PDL cu parlamentarii partidului.
Premierul a mai spus ca in acest moment au "un respiro", datorita unor cifre pe care presedintele le-a mentionat, respectiv cele privind deficitul bugetar.
"Dar ramane problema politica care, in ultima instanta, da procentul ala din sondaj si ne da sansa de a castiga alegerile din 2012. N-avem alta prioritate niciunul dintre noi decat sa-i dam premierul. Algerile locale castigate, ca principala indatorire in 2012 in toamna, si castigarea alegerilor generale cat suntem noi la guvernare. Pentru ca presedintele va trebui sa aiba, in decembrie 2012, 50 plus un vot din partea actualei coalitii, adica PDL, UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale. Acesta este obiectivul la care ma gandesc in fiecare zi! Cat timp am nevoie, prezenta altuia este foarte bine. Ce se intampla in perioada urmatoare politic... Cine cui preia stafeta pentru acest obiectiv este o decizie a noastra pe care trebuie sa o luam rational si pentru interesul partidului in primul rand!", a mai spus Emil Boc.
Premierul a avut, marti, o intalnire cu grupurile parlamentare reunite ale PDL, pe tema Codului Muncii.
Informatii privind iminenta demisiei premierului Emil Boc au aparut la inceputul saptamanii trecute, cand seful statului a avut mai multe intalniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului si cu sefii organizatiilor judetene.
Dupa discutiile cu parlamentarii partidului, presedintele Basescu a precizat ca este necesara recastigarea increderii in Guvern si in coalitie, dar ca dezbaterile pe aceasta tema cu partidele din coalitie vor continua pana dupa Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.
O serie de reprezentanti ai PDL au sustinut necesitatea separarii functiei de presedinte de partid de cea de premier. Unii dintre acestia s-au declarat in favoarea desemnarii la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost si propunerea facuta de seful statului, conform unor surse din partid si a unor inregistrari audio difuzate de Antena 3 de la intalnirea lui Basescu cu parlamentarii PDL.