Ideea fuziunii dintre PLD si PD nu i-a surprins pe sefii formatiunilor politice de la nivel local, numai ca vestea unirii grabnice dintre cele doua partide i-a cam luat pe toti pe nepregatite.

Uniunea locala asteapta decizii "inalte"

Mircea Nicu Toader, presedintele Organizatiei Judetene a PD, spune ca se astepta ca o asemenea miscare sa se produca, dar ca asteapta deciziile ce se vor lua la nivel central in urmatoarele zile, dupa care se va vedea si soarta organizatiilor locale ale celor doua partide: "Nu stim ce se va intampla inca la nivel local privind fuziunea dintre PLD si PD. Se va discuta si se va decide la Bucuresti. Se stia oarecum de o viitoare fuziune intre cele doua partide, mai ales ca era necesara. Eu chiar ma gandeam ca fuziunea va avea loc dupa alegerile locale", a spus Toader.

Pe de alta parte, presedintele Organizatiei Judetene a PLD nu prea stie ce sa creada: "Semnale existau, dar nu ma asteptam ca anuntul sa fie facut aseara (n.r. - luni seara). Parerea mea personala este ca era mai bine sa se faca o alianta la inceput, in care fiecare formatiune sa fie delimitata. Noi chiar ne-am fi dorit sa mergem singuri in alegerile locale pentru ca ar fi fost inca un test pentru partid. Dar aceasta este doar parerea mea. Diseara (n.r. - ieri seara) au fost convocate la discutii Biroul Judetean si cel Municipal din partid. Vom vedea care sunt parerile acestora si astfel imi voi forma un punct de vedere cu care voi merge in delegatia ce va avea loc maine (n.r. - astazi) la Bucuresti, pe aceasta tema".

Fuziunea vazuta de altii

Purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a PSD, Claudiu Branzan, spune ca se astepta la aceasta fuziune, numai ca s-a produs prea repede. "Fuziunea s-a produs in graba, intre doua trenuri si fara a fi consultate birourile celor doua partide. Despre astfel de viitoare aliante sau fuziuni nu stiu, dar, cel putin din punctul de vedere al Partidului Social Democrat, noi nu vom face nicio alianta pentru viitoarele alegeri, experientele trecute ne-au determinat sa decidem acest lucru".

Totodata, in ceea ce-i priveste pe liberali, Victor Paul Dobre, presedintele Organizatiei Judetene a PNL, crede ca fuziunea dintre PLD si PD nu reprezinta o surpriza decat pentru filialele locale ale acestora. "Cei care s-au desprins din PNL au avut in vedere din prima clipa aceasta fuziune. E adevarat ca a fost o surpriza pentru toti decizia aceasta rapida. Acum se vede care sunt liberali si care nu", a amintit Dobre. Un alt politician local, Constantin Telegan, presedintele Organizatiei Judetene a PNTCD, spune la randul sau ca se astepta la aceasta miscare intre PLD si PD. "Eu stiam despre asta, nu stiu ce se va intampla in Galati pentru ca, dupa cum se stie, Marius Necula si-a anuntat deja candidatura. Cred ca, in acelasi timp, Partidul Conservator se va varsa in PNL, iar Partidul Noua Generatie si Partidul Initiativa Nationala vor fi inglobate in Partidul Alternativa Ecologista, care sigur va fi condus de Cozmin Gusa", a subliniat taranistul galatean.

Cel care a tinut sa se abtina in privinta acestui subiect a fost presedintele Organizatiei Judetene a PC, Eugen Durbaca. "Eu nu am ce comenta privind aceasta fuziune, nu este treaba mea. Eu doar le doresc succes!", a declarat seful conservatorilor galateni.