In aceasta toamna avem posibilitatea, nu numai teoretic,ci si practic sa schimbam ceva in Romania. Din fericire, oferta electorala nu are iz de conserva expirata, cum cred unii comentatori exigenti. Chiar daca sunt, in linii mari, candidati cunoscuti, cu marfa aparent cunoscuta pe taraba.
Este adevarat: viitorul pe care il vom decide noi se bazeaza pe trecut. Cine a prelungit mandatul presedintelui de la 4 la 5 ani nu a gresit. Cel de-al cincilea an actioneaza pentru cetateni ca o lupa, care ii ajuta sa vada mai bine. Lentila ne arata personajul exact cum este in realitate.
Multi se tem de nou, nu incearca sau le este frica de un viitor care sa elimine definitiv trecutul. Sunt marcati de trecut si se tem de schimbare. Cei care au inteles asta in Romania nu mai pot sta in pozitia unui observator neutru.
Priviti-l pe realizatorul TV Mircea Badea, la emisiunea In gura presei, de la Antena 3. Dintr-un sceptic, Mircea Badea a devenit nu un militant, ci un om constient. El stie ce vrea: sa scape de trecut. Mircea Badea este asemenea multor tineri romani, cerebrali, inteligenti, puternici, independenti. Ei inteleg ca acum trecutul are un singur nume: Traian Basescu. Ei vor inclina balanta si-l vor trimite pe Basescu acolo unde ii este locul.