Liderii tuturor grupurilor parlamentare vor semna luni un document prin care vor solicita cresterea numarului membrilor CNA de la 11 la 13, document care va fi trimis apoi Guvernului, a declarat deputatul Dan Motreanu (foto), secretarul general al PNL. "Ne-am intalnit in cursul acestei saptamani cu liderii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a negocia pe marginea posturilor ramase libere din institutiile subordonate Parlamentului - CNVM, CNA, Curtea de Conturi.
La sedinta comuna a Camerei si Senatului de miercurea viitoare, va trebui sa comunicam propunerile pe aceste posturi", a precizat Motreanu. Potrivit deputatului PNL, liderii grupurilor "s-au impotmolit" la Consiliul National al Audiovizualului, unde nu sunt suficiente posturi vacante pentru ca toate grupurile sa fie reprezentate.
"In aceste conditii, PD si PSD au venit cu propunerea ca toti liderii de grup sa semneze o hartie prin care sa solicitam Guvernului cresterea numarului membrilor CNA de la 11 la 13, pentru a fi satisfacuta aceasta conditie de reprezentare", a subliniat Motreanu.
El a adaugat ca motivul invocat pentru o astfel de reprezentare din partea tuturor grupurilor a fost "echilibrul" si "echidistanta". (N. Nicolae)