Secretarul Senatului Mihai Ungheanu (PRM) a anuntat ieri de la tribuna Parlamentului ca refuza sa mai lucreze ca secretar de sedinta la lucrarile Camerei si Senatului, fiind nemultumit de faptul ca, la numaratoarea voturilor, ies mai multi parlamentari ai Coalitiei decat sunt in sala.
Mihai Ungheanu a aratat ca, „in partea dreapta a salii“, adica pe locurile ocupate de catre deputatii si senatorii Coalitiei majoritare, se afla 125 de parlamentari, fata de 170 cat erau anuntati la votul unor articole din proiectul de buget.
Reprezentantul PRM a criticat faptul ca numaratoarea voturilor se face prea repede si este ingreunata de prezenta unor jurnalisti in sala de sedinte a Parlamentului. Secretarul Camerei Deputatilor Gheorghe Albu (PD) a apreciat ca uneori numararea voturilor se face cu greu pentru ca sunt parlamentari care ies sau vin la lucrari in diverse momente ale votului. Reprezentantii PRM, in special senatorul Gheorghe Funar, au solicitat in mod repetat in timpul sedintei apelul nominal, pe motiv ca nu exista cvorumul necesar de lucru. Funar a spus ca PRM a facut chiar, in timpul lucrarilor, o numaratoare paralela a parlamentarilor prezenti la sedinta si au constatat ca sunt mai putini deputati si senatori decat rezultau la vot.

N-a votat din neatentie

Au fost insa si parlamentari, cum este cazul deputatului UDMR Tamas Sandor, care au tinut sa precizeze ca, desi se aflau in sala, nu si-au exprimat votul. „Nu am fost atent si nu mi-am exprimat votul“, a spus Tamas Sandor, care nu a ridicat mana la dezbaterea unui articol din buget, pentru a vota „pentru“ sau „impotriva“. Deputatul UDMR a aratat ca mai sunt si alti parlamentari in aceasta situatie.
Lia Olguta Vasilescu (PRM) a cerut stafului Parlamentului sa-i retina lui Tamas Sandor din indemnizatie pentru ca nu a votat. „Nu a venit aici sa se uite pe pereti, a venit sa voteze“, a spus Vasilescu despre deputatul UDMR.
Parlamentarii au avut nevoie ieri-dimineata de un apel nominal pentru asigurarea cvorumului de sedinta, la putin timp dupa aceasta lucrarile fiind suspendate pentru pauza de masa.