Nicolae Vacaroiu, presedintele interimar al Romaniei, a declarat ca nu va aduce decat cabinetul pe care la avut la Senat.
El a mai spus ca in aceste 30 de zile de interimat va incerca sa creeze "o activitate de colaborare intre institutiile statului"
Vacaroiu s-a intalnit ieri dimineata cu consilierii prezidentiali, care si-au depus cererile de concediu.
De asemenea, Nicolae Vacaroiu s-a mai intalnit si cu sefii de departamente de la Administratia Prezidentiala carora le-a cerut sa pregateasca cate o mapa, cu toate problemele care trebuie rezolvate.
Vacaroiu a precizat ca in echipa sa nu vor exista membri ai PSD si ca-si va aduce actuala sa echipa.
Nicolae Vacaroiu urmeaza sa anunte cine va fi purtatorul de cuvant si sa se intalneasca cu premierul si cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului.
La Cotroceni, a fost ieri prezent si presedintele suspendat Traian Basescu, dar, potrivit presedintelui interimar, discutiile lor nu au avut ca subiect situatia interna sau externa a tarii.
 
' A programat primele discutii la Cotroceni
Nicolae Vacaroiu a vorbit despre vizita de la Cotroceni a presedintelui suspendat Traian Basescu. Acesta a venit sa-si ia o serie de lucruri personale din biroul de la Cotroceni, gest calificat de Vacaroiu drept "absolut normal si civilizat". Vacaroiu a reamintit ca i-a propus lui Basescu sa-si pastreze biroul pe aceasta perioada, "pentru ca nu e vorba decat de 30 de zile", a declarat el. Vacaroiu a anuntat ca se va intalni la Cotroceni cu premierul, cu cei 2 presedinti de Parlament si cu guvernatorul Bancii Nationale. Presedintele interimar a asigurat ca nu vrea sa produca schimbari majore la Cotroceni. "S-a tot vorbit ca vreau sa schimb toti oamenii, nu vreau decat sa-mi aduc echipa de consilieri", a declarat Vacaroiu. El a descris cele 30 de zile ca o perioada in care ceea ce primeaza este buna colaborare intre institutii. (A.T., R.T.)