Presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a declarat in cadrul conferintei de presa care s-a desfasurat vineri, 2 septembrie, ca in problemele partidului se amesteca persoane din afara lui, reprezentand cercuri de interese economice. Aceste persoane, sustine Stanca, au donat in campania electorala intre 5 si 10 milioane de lei, considerand ca acum ar trebui scutite de respectarea legii.^Se pare ca aceste cercuri sunt deranjate foarte tare de atitudinea d-lui prefect Todea si, implicit, considera ca si eu sunt adeptul teoriei respectarii legii, aspect pe care il confirm^, a spus Stanca. Totodata, acesta crede ca de aici pornesc actiunile impotriva sa, de stirbire a imaginii sale, cu scopul de a nu castiga tot el alegerile la presedintia partidului. O parte din persoanele care il ^sapa^ pe Stanca poarta emblema ^Rotary^, iar omul cheie este Emilian Girdan, vice-presedintele PD Zalau, dupa cum ne-a spus aceeasi sursa. In data de 15 octombrie a.c. va avea loc conferinta judeteana de alegeri in PD Salaj, urmand sa fie prezenti 261 de delegati, ^despre care se presupune ca vor fi platiti de acel grup de interese pentru a vota impotriva mea^, a mai declarat Stanca, sustinand ca ^nu mor caii, cand vor cainii!^. De asemenea, in calitate de candidat la presedintia PD Salaj, Stanca ne-a asigurat ca nu va cere sprijin de la centru, intrucat ^nu am nevoie si, pe de alta parte, nu e statutar^, insa va invita de la centru una sau doua personalitati, conform uzantelor, subliniind ca aceasta competitie este alimentata cu rau din afara partidului.
In ceea ce priveste stenogramele, Stanca sustine ca acestea sunt reale si ^degeaba sefii PSD se ascund dupa cires ca nu stiau ca discutiile lor sunt inregistrate, pentru ca toate partidele care se respecta fac acest lucru, inclusiv PD^.
In plan personal, Viorel Stanca, impreuna cu prof. Hancu, presedintele Asociatiei Medicilor in problema diabetului, sprijina un proiect la nivel national pentru imbunatatirea tratamentului diabeticilor si introducerea in Romania a unor medicamente de mare performanta.