Senatorul Liviu DONTU a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului, intitulata "Adevarurile lui Traian Basescu care nu mai pot fi trecute sub tacere", pe care o puteti citi in continuare.

Exista o filozofie basesciana pe care poporul roman se chinuie sa o descifreze de 8 ani de zile, filozofie care ascunde niste adevaruri ale marelui mentor politic si filozof omniscient Traian Basescu. De foarte curand, acesta, asa cum ne-a obisnuit si cum ne incanta, a emis o noua teorie economica al carei fundament se situeaza, de data aceasta, in zona nutritionismului. Iata-l: ‚....omul gras, statul, care se asaza pe omul slab, inca mult mai slab, care este economia reala". Din conceptul nutritionist, Traian Basescu a alunecat in mod firesc si natural in acela embriologic sau de fertilizare, vorbind despre conceperea unei Romanii relansate economic doar din perspectiva IMM-urilor, ca, mai apoi, rationamentul filozofic al marelui om de stat sa se continue cu o trecere rapida si succinta in revista in favoarea domniei sale a momentelor de glorie si sacrificiu din anii 2005 si 2010. Totul bun si frumos. Minunate sfaturi ofera domnul presedinte Basescu, iar filozofia domniei sale este, cu siguranta, unica in Pantheonul mondial! Doar ca domnul presedinte nu se afla nici in pozitia lui Platon, ca un cugetator si sfatuitor pe langa un Pericle, si nici in pozitia presedintelui Woodrow Wilson, cu ale sale 14 puncte progresiste. Pentru ca, daca statul a devenit un om supraponderal, ca sa ne adresam politic corect, ceea ce nu ii sta in obicei lui Traian Basescu, iar economia se afla in stare de malnutritie, atunci, in mod cert, domnul presedinte ar trebui sa se ingrijoreze semnificativ in privinta greutatii personale si a pozitiei pe care o are stand deasupra statului si deasupra economiei. Iar daca, in anul 2013, domnia sa isi evoca momentele de glorie demult apuse, atunci, se poate constata o plasare si o raportare anacronice in raport cu nevoile si realitatile din acest moment ale romanilor si ale tarii.
Cat despre fiscalitate, veniturile care merg catre bugetul tarii, bazele de impozitare, taxele si orice alte demersuri economice pe care le pronunta drept adevaruri imuabile, ce nu mai pot fi trecute sub tacere, acest exercitiu ar fi trebuit sa il faca pana in perioada 2012, cand a avut Guvern personal, iar tara ajunsese deja anorexica. Nu este asa, domnule presedinte, ca este comod sa vorbesti despre mancare, taxe, impozite si nereguli dupa ce esti satul, ti-ai umplut buzunarele si iti pregatesti linistit retragerea de pe scena?