Se pare ca politicienii europeni incep sa-si dea seama ca nu prea au stiut ce fac atunci cind au fost de acord cu aderarea Romaniei la UE.

La invitatia senatoarei pesediste Adriana Ticau un europarlamentar belgian ne-a vizitat orasul. Dupa ce a trecut pe la Focsani si Tulcea, Marc Tarabella, membru in Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului Europei in grupul parlamentar socialist, a venit in judetul nostru pentru a vedea cum se descurca alesii locali mioritici dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana. Politicianul belgian este si primar al unei comune cu 4.000 de locuitori. Din acest motiv Tarabella s-a dovedit a fi extrem de interesat de ceea ce se intimpla in comunele galatene. In urma discutiilor purtate cu mai multi primari de comune din judet, Tarabella s-a declarat impresionat in mod neplacut de lipsa de informatii privind accesul la fondurile europene. Se pare ca edilii galateni nu prea stiu cum sa faca rost de bani europeni pentru diverse proiecte de interes local. "Guvernul belgian informeaza primarii prin e-mail, iar primarii informeaza la rindul lor populatia", a spus Marc Tarabella.

Adriana Ticau a precizat ca una dintre problemele autoritatilor locale este reprezentata de faptul ca acestea nu au pregatite liste de prioritati pentru proiecte structurale.