Cu toate ca mediile politice au pregatit fel de fel de scenarii, sedinta de alegere a vicepresedintelui a decurs fara frecusuri
Consiliul Judetean Salaj are, de ieri, un nou vicepresedinte in persoana lui Mircea Ghiurco, director general al SC Publiserv SA Zalau, vicepresedinte al organizatiei PD Salaj. Mersul "firesc" al procedurii de alegere si numire a noului vicepresedinte nu a fost alterat de nici un fel de "frecusuri" la nivel de partide, desi in anticamerele acestora se puneau la cale tot felul de scenarii, menite sa ingreuneze votul consilierilor. Insa, in cele din urma, in momentul in care s-a trecut la propunerile pentru noul vicepresedinte, doar doua nume au fost nominalizate, si anume Mircea Ghiurco, din partea Aliantei PD-PNL, si Viorel Ratiu, din partea PSD. Trebuie mentionat faptul ca, inainte ca propunerea ce l-a vizat pe Mircea Ghiurco sa poata fi valabila, acesta a fost inclus in randul consilierilor judeteni in urma demisiei consilierului PD, Marcel Claudiu Zaharia. Votul prin care consilierii si-au ales noul vicepresedinte a fost unul secret, iar in urma numararii voturilor, Mircea Ghiurco si-a putut ocupa scaunul de la executivul CJ Salaj, in urma atragerii a 20 de voturi, in timp ce Viorel Ratiu a trebuit sa se multumeasca cu restul de 11. Cu toate ca votul a fost unul secret, afinitatea consilierilor vizavi de propunerile pentru noul vicepresedinte a fost una vizibila: protocolul Coalitiei PD - PNL - UDMR a functionat din plin, prin cele 20 de voturi stranse de Ghiurco venind din partea a 12 consilieri ai Aliantei si a 8 consilieri ai UDMR. Ratiu a trebuit sa se multumeasca cu voturile partidului care l-a propus, adica cu 10 si un vot venit din partea PRM. Intrebat despre parerea pe care o are vizavi de "pierderea" unui vicepresedinte PSD si ocuparea locului ramas vacant de catre un vicepresedinte PD, si daca acest lucru va destabiliza echilibrul de forte din executivul CJ, Tiberiu Marc, presedintele CJ, ne-a declarat: "Cred ca reprezentarea tuturor fortelor politice din CJ in conducerea executiva va aduce o calitate in plus actului de conducere. Cred ca fostul vicepresedinte, Ioan Abrudan, va fi in continuare un consilier eficient si colaborarea cu Inspectoratul Scolar Judetean va fi mult mai buna ca pana acum. Mircea Ghiurco cunoaste buna parte din problemele de natura tehnica in care este implicat CJ - proiectele de infrastructura pentru alimentarea cu apa si canalizare, iar prezenta unui tehnician la conducerea operativa va face sa stapanim mult mai bine aceasta problema".
Consilierul Viorel Stanca, presedintele PD Salaj, ne-a declarat, vizavi de alegerea colegului sau, Mircea Ghiurco, in functia de vicepresedinte CJ ca "s-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample", o declaratie scurta, dar care spune multe.
Prefectul Andrei Todea ne-a declarat, vizavi de aceeasi problema, ca "incet-incet intram in normalitate. Majoritatea din CJ incepe sa se reflecte si la nivelul executivului, fapt ce conduce spre beneficiul judetului Salaj. Mircea Ghiurco este un profesionist, un om cu experienta in administratie si management. Faptul ca noi, Alianta, avem un vicepresedinte de asemenea factura, sunt convins ca va duce la o colaborare mult mai eficienta, atat la nivelul institutiilor deconcentrate, cat si a structurilor guvernamentale centrale. De acum inainte, putem sa pornim cu toate motoarele la turatie maxima". In fine, cel mai proaspat vicepresedinte la CJ, Mircea Ghiurco, ne-a declarat ca "vreau sa fac echipa buna cu executivul CJ si sa raspund la increderea data de catre cei care m-au propus si mi-au acordat votul".
Mai poate fi mentionat faptul ca, o data cu acceptarea functiei de vicepresedinte CJ, Mircea Ghiurco va trebui sa-si dea demisia din functia de director general al SC Publiserv SA Zalau. Asadar, jocurile se muta la Publiserv!