Liderul PSD Dolj, care este si presedintele ales al Consiliului Judetean, Ion Prioteasa, isi doreste ca Mircea Geoana sa fie premier in viitorul Guvern, afirmand ca va "insista" mult ca Oltenia sa fie reprezentata in viitorul Executiv, care nu ar mai trebui format "numai cu ministri din Cluj". "La noi, fara falsa modestie, s-a uitat toata tara. Au fost cateva zone in Romania, la noi, la Suceava cu domnul Flutur, la Buzau cu domnul Cezar Preda. Acestea au fost bataliile cele mai mari. Dorinta mea fierbinte este ca domnul Mircea Geoana sa fie prim-ministru. Sa pot sa-i bat oricand la usa, sa pot sa-i dau oricand telefon si sa-i spun ca avem problema aia pe care a vazut-o sa fie rezolvata", a declarat Prioteasa, marti, intr-o conferinta de presa.
El sustine ca, prin prisma rezultatelor obtinute de PSD in zona Olteniei, nu "concepe" ca in viitorul Cabinet sa nu fie numit ministru un reprezentant din Craiova al partidului."In aceasta toamna, in conditiile in care se va face un Guvern PSD, pentru ca suntem pe un trend ascendent, voi insista foarte mult, ma voi bate si voi reusi, nu am niciun dubiu ca voi reusi, indiferent cu cine va fi si cine va fi in acest Guvern, ca aceasta zona a Craiovei, a Doljului si in ultima instanta a Olteniei sa fie cat mai reprezentata in viitorul Guvern. Nu numai cu ministri din Cluj sau din alte zone", a declarat Prioteasa.
In opinia sa, conducerea PSD ar trebui sa tina cont de rezultatele bune pe care social-democratii le-au obtinut in Oltenia. "Conducerea PSD trebuie sa tina cont de realitatile acestei zile si realitatile acestei zile arata o zona rosie in Oltenia. Nu stiu unde mai este o zona rosie si nici nu ma intereseaza. Aici trebuie sa se intoarca din aceasta simpatie care a plecat spre centru. Sa se intoarca cu proiecte si cu bani", a mai spus Prioteasa.
Candidatul PSD la sefia Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a castigat cele mai multe voturi pentru mandatul de presedinte al CJ, obtinand 41,98 la suta, fiind urmat de principalul sau contracandidat, Radu Berceanu (PDL), cu 33,78 la suta.