AmosNews informeaza: "Sorin Oprescu a participat la festivitatile prilejuite de marcarea Noului An Chinezesc".
Primarul General, Sorin Oprescu, a participat, sambata, in Parcul Herastrau, la festivitatile prilejuite de marcarea Noului An Chinezesc.
Alaturi de Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Excelenta Sa Liu Zengwen, Sorin Oprescu a adresat minoritatii chineze din Romania traditionala urare "Xian nien hao!" ( La multi ani!) si si-a manifestat interesul ca noul an sa contribuie la dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si China.
"Anul care s-a incheiat a reprezentat pentru majoritatea celor prezenti aici un an de intarire a legaturilor dintre Bucuresti si capitala tarii dumneavoastra, un an de schimburi culturale si de numeroase intalniri cu caracter economic.(...)In particular, orasul nostru a avut cel mai activ an de schimburi culturale cu China, dupa semnarea Acordului de Infratire cu Municipiul Beijing, in anul 2005. Ulterior, Bucurestiul si-a indreptat atentia si spre alte orase chineze ale caror modele de dezvoltare pot fi exemple pentru cetatenii municipiului nostru. Sper din toata inima ca noul an sa contribuie la intarirea si dezvoltarea relatiilor dintre cele doua orase infratite. Totodata, tin sa urez intregului popor chinez: "Xian nien hao!" ( La multi ani!)", a spus Primarul General.
La randul sau, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Excelenta Sa Liu Zengwen a mentionat:
"Sarbatorirea anului nou chinezesc ocupa un loc important in cultura traditionala chineza si face parte din bogata zestre culturala si spirituala a natiunii noastre. In acest an, 2011, anul iepurelui dupa calendarul traditional chinezesc, impartasim alaturi de prietenii romani multe bucurii, fericire si impliniri. Cu acest prilej, doresc sa multumesc domnului Primar General Sorin Oprescu si (...) tuturor prietenilor romani care acorda atentie dezvoltarii relatiilor chinezo-romane si depun eforturi in acest scop. Le urez din toata inima Romaniei si poporului roman multa prosperitate si bogatie, iar celor doua tari si popoare le doresc sa aprofundeze neintrerupt relatiile de prietenie care le leaga. La multi ani!".
La eveniment au participat si reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditati la Bucuresti, oameni politici si oameni de afaceri chinezi si romani.
Oficial, poporul chinez sarbatoreste trecerea in noul an, anul iepurelui, saptamana viitoare, in noaptea de 2-3 februarie.