Coalitia formata de partidul de guvernamint cu umanistii a cistigat sase din cele zece mandate de parlamentari care revin Botosaniului. Biroul Electoral Judetean (BEJ) a finalizat ieri centralizarea datelor primite de la toate cele 403 sectii de votare din judet si, conform calculelor efectuate atit la nivel national cit si local, Uniunea PSD^PUR a obtinut, fara sa se apeleze la redistribuire, un senator si patru deputati, Alianta D.A. un deputat, iar PRM tot un deputat. Este vorba de Razvan Theodorescu, pentru Senat, Costica Macaleti, Doina Dretcanu, Mihai Malaimare si Catalin Buhaianu, pentru Camera Deputatilor, toti de la PSD^PUR, Liviu Cimpanu de la Alianta si Stefan Baban, de la PRM, ambii pentru camera inferioara a Legislativului. Potrivit acelorasi operatiuni, inca din prima faza a redistribuirilor se atribuie si celelalte mandate, pentru Senat umanistului Gavrila Vasilescu si liberalului Mihai Tibuleac, iar la Camera Deputatilor democratului Radu Dragus.

Patru din cei zece noi parlamentari au mai reprezentat Botosaniul si in legislatura 2000 - 2004. Costica Macaleti a facut acest lucru doar pentru aproximativ o luna, in perioada decembrie 2000 - ianuarie 2001, dupa care si-a dat demisia pentru a putea fi numit prefect. El a fost inlocuit de Doina Dretcanu, care i-a avut colegi in Camera Deputatilor pe Mihai Malaimare si Stefan Baban, care tocmai au dobindit noi mandate de parlamentari. Si ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, a fost senator in perioada 2000 - 2004, numai ca el a reprezentat judetul Iasi.

Presedintele BEJ Adrian Toporascu a depus la Biroul Electoral Central datele scrutinului de la Botosani, ieri seara urmind sa se faca operatiunea propriu-zisa de atribuire a mandatelor persoanelor mentionate. Aflati mai jos care au fost primele reactii ale acestora.