Noile conduceri de la Parchetele si instantele doljene, validate de Consiliul Superior al Magistraturii in urma concursului de luna trecuta, si-au preluat oficial, astazi, atributiile. La Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj este prim-procuror, incepand de azi, magistratul Claudiu Mirel Dinculescu, care a mai detinut aceasta functie dupa ce Gheorghe Stoian a fost demis in urma scandalului Gorbunov. Stoian si-a recastigat functia in justitie, insa nu a mai candidat pentru un nou mandat. Adjuncta lui Dinculescu va fi Amalia Madalina Nastasie, care a detinut si pana acum aceasta functie.
Incepand cu 15 iulie, Felicia Cocos isi preia atributiile de prim-procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Gorj, iar sef al procurorilor din Motru devine Stica Constantin Costescu, in timp ce Ileana Enache este validata in urma aceluiasi concurs ca prim-procuror adjunct la Parchetul Judecatoriei Targu Jiu.
La Tribunalul Dolj, Constantin Diaconu isi incepe un nou mandat la conducerea instantei.
Si Curtea de Apel Craiova are o noua conducere. Tot de astazi, presedinta a acestei instante este Mihaela Elisabeta Cotora, iar vicepresedinte cu delegatie la aceeasi instanta este judecatorul Emanoil Robert Condurat.
In urma aceluiasi concurs, CSM i-a mai validat pe Andrei Cosmin Mitrache pentru functia de vicepresedinte al Tribunalului Olt, pe Elena Lascu in fruntea Judecatoriei Corabia, pe Elena Popescu pentru functia de vicepresedinta a Judecatoriei Targu Jiu si pe Daniela Carmen Badoiu ca presedinta la Judecatoria Motru.