Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a declarat ieri ca nu se pune problema autosuspendarii sale sau a primarului Radu Mazare din Partidul Social Democrat, pe considerente de imagine. "Cine are probleme de imagine? Eu? Mazare? Nu este cazul de asa ceva", a spus Constantinescu, care crede ca cei care ar trebui sa faca acest gest sunt premierul Tariceanu si alti membri ai Guvernului. Cat despre Nastase, presedintele CJC sustine ca "daca e vorba numai de imagine, el trebuia sa autosuspende de vreun an de zile". Constantinescu a denuntat din nou "campania Aliantei ba DA, ba nu" indreptata impotriva sa si a lui Mazare. In acelasi timp, seful Consiliului Judetean se intreaba de ce nu-l intreaba nimeni nimic pe "Dutu, marele politician, zis 4%", despre activitatea sa la CJC.
Nicusor Constantinescu a povestit cate ceva despre experienta traita la audierea de la Departamentul National Anticoruptie, despre care sustine ca a fost una menita sa-l intimideze. Presedintele CJC a dezvaluit faptul ca abchetatorii nu i-au dat voie nici macar sa manance, obligandu-l sa ramana in cladire pana la terminarea audierilor. Procurorul si-a luat la un moment dat o pauza si a iesit la un local de vis-a-vis, lasandu-l pe Constantinescu sub supravegherea unui politist si interzicandu-i sa paraseasca institutia. Apoi, seful CJC a petrecut circa cinci ore umpland cele 21 de pagini ale declaratiei olografe, dupa care a completat si declaratia standard a procurorilor, din care anchetatorii au retinut insa "numai ce au vrut", respingand consideratiile politice invocate de Constantinescu. "Procurorul nu prea se uita in ochii mei", a constatat acesta, adaugand ca DNA nu are nici o dovada impotriva sa si a primarului Mazare. La fel stau lucrurile si in cazul acuzatiilor aduse lui de catre Codrut Seres, ministrul Economiei, potrivit carora Constantinescu ar fi fost partas la un furt de 100 de milioane de euro. "Sunt in proces cu Seres, care se ascunde insa sub haina de senator", a declarat seful CJC. Nu i s-a comunicat nici o concluzie din partea procurorilor, dar este convins ca va mai fi chemat la audieri: "O sa ne mai cheme, Dosarul 8 va face pui in continuare. Daca nu ma cheama in Dosarul 29, atunci in altele".

"Dutu, marele politician, zis 4%"

In ceea ce priveste aderarea la Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut, Nicusor Constantinescu a declarat ca a facut o cerere de inscriere in gruparea guru-lui Bivolaru, dar MISA i-a respins-o, fara a-i comunica de ce. Desi cererea a fost una reala, gestul s-a vrut unul ironic, care sa atraga atentia asupra abuzurilor care se comit asupra sa, precum in cazul lui Gregorian Bivolaru. "Oricine poate face yoga, dar n-o sa ma vedeti pe mine pe plaja la Costinesti, facand cercul", a afirmat presedintele CJC. Anuntul facut de deputatul Stelian Dutu, potrivit caruia va prelua Consiliul Judetean pana in Paste, a facut si el obiectul unor declaratii acide din partea lui Constantinescu. "Eu nu sunt Stelian Dutu, sa ma pronunt inaintea unei instante judecatoresti", a sustinut seful CJC, care este convins ca la baza hartuirii sale si a primarului Mazare sta campania lui Dutu, inceputa din perioada in care acesta era membru PUR. Ajuns in acest punct, Constantinescu s-a aratat nedumerit de un lucru: "Nu il intreaba nimeni pe Dutu, marele politician, zis 4 %, ce a facut el la Consiliul Judetean?".