Deputatul Niculae Badalau a anuntat marti ca demisioneaza din toate functiile politice detinute in PSD, intrucat considera nestatutara decizia BPN de a infirma rezultatele Conferintei extraordinare a PSD Giurgiu, in urma careia el a fost reales la conducerea filialei. El a precizat ca ramane in partid
Niculae Badalau, alaturi de mai multi membri ai PSD Giurgiu, s-a aflat marti la Bucuresti, pentru discutii cu membri ai conducerii partidului.
Badalau, demisionar din functia de presedinte al filialei judetene PSD Giurgiu, dupa rezultatul alegerilor locale, a fost reales sambata in functie, de Conferinta Judeteana extraordinara.
Biroul Permanent National al PSD a infirmat luni rezultatele Conferintei judetene a filialei Giurgiu, in care el a fost reales. Purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu, a precizat, dupa Biroul Permanent National, ca liderii centrali au decis infirmarea Conferintei extraordinare desfasurate in filiala PSD Giurgiu, intrucat a fost organizata fara aprobarea BPN.
La alegerile locale, PSD Giurgiu a obtinut 29,5% din voturi, fata de un scor de peste 80% obtinut in 2004, formatiunea politica social-democrata situandu-se pe locul al doilea in judet, dupa PNL.