Organizatia Municipala a PSD l-a reales pe primarul Dumitru Nicolae in functia de presedinte. Organizatia de tineret, prin presedintele Nicusor Ciumacenco, i-a invitat pe toti delegatii social-democrati sa-l voteze pe Dumitru Nicoalae presedinte, desi primarul are o virsta destul de inaintata.

Miercuri seara, cei 347 de delegati ai Organizatiei Municipale PSD prezenti in sala Teatrului Muzical l-au reales in fruntea partidului, la nivelul municipiului Galati, pe Dumitru Nicolae. Primarul nu a avut adversar in interiorul partidului pentru aceasta functie, iar delegatii practic nu au avut de ales. Asa se explica si cele 344 de voturi pentru pastrarea lui Dumitru Nicolae in fruntea Organizatiei Municipale, fata de doar trei voturi contra inregistrate in dreptul primarului.

Nica l-a impins pe Nicolae in fata

Liderul Organizatiei Judetene, deputatul Dan Nica, a tinut sa fie prezent la sedinta de ieri, desi la Bucuresti se desfasura o sedinta importanta a partidului. "Am venit aici pentru a-l sprijini pe Dumitru Nicolae. Chiar daca multi l-au atacat pe actualul primar al municipiului, Dumitru Nicolae a demonstrat ca stie sa lucreze si se gindeste la viitorul urbei", a fost una dintre declaratiile de sprijin ale lui Dan Nica.

Pentru functiile de membri ai Consiliului Municipal s-au inscris 146 de persoane, dintre care au fost alese doar 71.

Primarul municipiului a primit un al doilea mandat de doi ani. "Trebuie acum sa stringem rindurile pentru ca urmeaza o perioada dificila, cu lupte sustinute", a declarat Dumitru Nicolae. Membrii Consiliului Municipal i-au ales prin vot si pe cei noua vicepresedinti: Daniel Apetrachioaie, Daniel Artimof, Nicusor Ciumacenco, George Cubasa, Sorin Enache, Zanfir Ilie, Ion Ionescu, Florin Popa si Lucretia Rosca.

Lucrarile Conferintei Organizatiei Municipale PSD au fost conduse de vicepresedintele social-democrat Dan Nica.

Nicolae se crede vinat pentru greselile sale

In interventia sa din timpul sedintei Organizatiei Municipale, Dumitru Nicolae a tinut sa evidentieze delegatilor succesele din ultimii doi ani ai mandatului sau in fruntea organizatiei, dar a vrut sa reamintesca si atacurile din mass media, primarul referindu-se probabil si la "Monitorul de Galati", publicatia care in ultima saptamina v-a prezentat modul in care acesta a incredintat, fara licitatie, un teren evaluat la cinci milioane de euro.