Deoarece numaratoarea voturilor a scos la iveala faptul ca pentru Primarie, in turul al doilea, se vor "duela" social-democratul Dumitru Nicolae si democrat-liberalul Andrei Lisinschi, partidele care au participat la alegeri dar nu au iesit invingatoare trebuie sa decida catre cine isi indreapta sustinerea. Din pacate aseara reprezentantii mai multor formatiuni politice nu luasera nicio decizie privind sustinerea lui Andrei Lisinschi sau a lui Dumitru Nicolae.

Prea devreme pentru o pronuntare

Ieri presedintele Partidului Alternativa Ecologista, Ion Stefan, era multumit de rezultatele obtinute la alegerile locale din acest an, dar in privinta sustinerii unuia dintre cei doi candidati ramasi in cursa in turul al doilea PAER nu luase inca nicio decizie. Stefan spune ca partidul pe care-l conduce e liber si poate merge pe mana oricarui candidat dintre cei doi, insa vrea sa-si consulte toti colegii pentru a lua o decizie, pe care ne-o va comunica in cel mai scurt timp. "O sa discut cu colegii si vom lua o decizie, noi nu am planificat din timp acest lucru pentru ca am mers pe Marius Stan, dar acum situatia s-a schimbat", a spus Ion Stefan.

Presedintele filialei galatene a Partidului National Liberal, Victor Paul Dobre, a declarat ca liberalii nu se grabesc sa ia o decizie privind sustinerea unui candidat in turul al doilea. "Noi am avut o atitudine in aceste alegeri, avem comune in turul al doilea, avem treburile noastre, mi-e greu sa va spun acum ce decizie vom lua in acest sens. Normal ca ne vom gandi, dar nu ne grabim. Oricum, se stie din start faptul ca nu poti merge pe ideea ca oamenii vor merge exact asa cum spune seful de partid, nu ai de unde sa stii ca se respecta decizia luata de presedinte", a precizat Victor Paul Dobre.

Candidatul independent Corneliu Mangalea nu s-a hotarat inca pe cine va sustine in turul al doilea al alegerilor, dar cei din echipa sa de campanie au declarat ca vor anunta la timpul potrivit daca se va lua o decizie in acest sens.

Aceeasi situatie se regaseste si in tabara membrilor Partidului Noua Generatie Crestin Democrat. Presedintele pe judet a PNG-CD, Adrian Smarandoiu, a declarat ca organizatia sa n-a luat nicio hotarare de sustinere, dar se va reuni in cel mai scurt timp pentru a analiza situatia.

Membrii Partidului Romania Mare sunt foarte indignati de rezultatul alegerilor locale din acest an. Senatorul Carol Dina, presedintele judetenei PRM, a declarat ca va analiza foarte atent situatia inainte de a se alia cu vreun partid. In plus, reprezentantii PRM sunt hotarati sa conteste rezultatele alegerilor. "Noi mergem pe partea noastra de centru-stanga. Trebuie sa analizam, sa vedem ofertele, insa noi vrem sa contestam alegerile pentru ca s-au comis multe nereguli, unele dintre ele chiar foarte grave", a precizat Carol Dina.

Aproape sigur...

Desi liderii Partidului Conservator au fost greu de gasit ieri, fiind probabil angrenati masiv in activitati post-electorale, se stie foarte bine directia in care merge aceasta formatiune politica. Asa cum amintea presedintele Partidului Conservator, Daniela Popa, in ultima vizita, de acum circa doua luni, la Galati, protocolul de colaborare dintre PC si PSD pentru parlamentare este valabil si pentru turul al doilea al alegerilor locale. Astfel, in cazul in care intra candidatul PC in turul al doilea pentru Primarie, acesta era sustinut de PSD, iar daca intra in cursa candidatul PSD, conservatorii au spus ca mergeau pe sustinerea acestuia, doar in conditiile in care candidatii celor doua partide nu se confruntau direct in turul al doilea. Cum la Galati a intrat in turul al doilea candidatul PSD impreuna cu cel al Partidului Democrat Liberal, tindem sa credem ca votul PC se va indrepta, peste doua saptamani, catre Dumitru Nicolae. Cu toate acestea, candidatul PC la Primarie, Razvan Avram, a fost rezervat in declaratii, precizand ca abia astazi se va lua o decizie pentru turul doi. "Inca nu am luat o decizie, tot ce va pot spune este ca Partidul Conservator nu va va dezamagi", a spus Avram.

La randul sau, Partidul National Taranist Crestin Democrat, reprezentat de presedintele Constantin Telegan, inca nu a luat o decizie privind persoana pe care o va sustine in turul al doilea al alegerilor locale, la 15 iunie. Telegan a declarat ca inca nu s-a luat nicio decizie in Biroul Permanent Judetean al partidului, aceasta urmand a fi luata in urmatoarele zile, insa doctrina PNTCD nu-i permite sa sprijine candidatul Partidului Social Democrat, ceea ce inseamna ca Andrei Lisinschi ar putea primi voturile taranistilor.