Vicepresedintele PC, Nicolae Popa, a anuntat ca a demisionat din PC pe motiv ca numele sau a fost asociat a€žin tot felul de combinatii dubioasea€œ in legatura cu disidentii din partid, iar liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, nu a vrut sa dezminta acest lucru.

Cel de-al treilea membru al structurii de conducere a conservatorilor, vicrepresedintele Nicolae Popa a demisionat din partid pe motivul asocierii numelui sau in mass-media la grupul presupusilor disidenti, asociere nedezmintita de seful PC, Dan Voiculescu. a€žNumele meu a aparut in tot felul de combinatii dubioase, au fost tot felul de intoxicari privind apartenenta mea la grupul disidentilor din partid, iar dl. profesor Voiculescu nu a vrut sa ia in calcul si sa dezminta faptul ca ar fi vorba de minea€œ, a precizat Nicolae Popa. El a aratat ca a avut o discutie cu Dan Voiculescu in care i-a spus acestuia ca este nemultumit ca numele sau este vehiculat in legatura cu un complot si acest lucru este dezonorant. a€žI-am spus dlui profesor ca, decA¢t sa creez disconfort si sa-l pun intr-o situatie delicata, prefer sa plec din partid, decA¢t sa ramA¢n si sa persiste mediul de neincredere la adresa mea. DA¢nsul (Dan Voiculescu a€" n.r) nu mi-a zis nimic, a lasat lucrurile confuze, asa ca am demisionat din partida€œ, a adaugat Popa.

Minciuni si intoxicari

Potrivit lui Nicolae Popa, exista a€žanumite persoanea€œ care au facut astfel de intoxicari, dar nu stie cine si nici nu se declara interesat sa le descopere. Popa a precizat ca isi va desfasura activitatea ca deputat independent si ca nu se va inscrie deocamdata in alt partid, cu toate ca a primit mai multe oferte. a€žAstept o perioada sa se limpezeasca apele tulburi din politica romA¢nesca, sa-mi ordonez gA¢ndurile si voi vedea peste una-doua luni ce voi facea€œ, a adaugat el. Nominalizat ca fiind al treilea pe lista a€žcomplotistilora€œ, Nicolae Popa a demisionat din PC dupa ce, la inceputul saptamA¢nii trecute, secretarul adjunct al PC, Codrin AŸtefanescu, si vicepresedintele PC, Mircea Chelaru, au fost exclusi din partid prin votul Biroului Politic si al Biroului Permanent al PC. AŸtefanescu si Chelaru au fost acuzati de liderul Dan Voiculescu ca au dat declaratii presei, fara sa se consulte cu conducerea partidului si a€žau bagat sopA¢rle in presaa€œ, pentru a destabiliza PC. Cei doi au respins aceste acuzatii si au aratat ca decizia de excludere a lor din partid a fost impusa de presedintele PC, Dan Voiculescu.