Rezultatele deosebite trebuie incurajate si in aceeasi masura recompensate, este de parere presedintele PSD Navodari, consilierul local Nicolae Matei. Drept pentru care, acesta i-a premiat ieri pe cei 32 de elevi ai Liceului "Lazar Edeleanu" care au obtinut premii la olimpiadele locale si judetene. In acest sens, social-democratul Nicolae Matei a oferit elevilor premianti: diplome, mici cadouri constand intr-un termos ori ceainic, precum si suma simbolica de 100 RON, toate ca recompensa pentru rezultatele deosebite obtinute la competitiile scolare din anul scolar in curs.

"Este doar un gest simbolic. Vreau sa atrag atentia ca se putea face mult mai mult. Societatea civila trebuie sa isi indrepte atentia catre persoanele cu rezultate deosebite in orice domeniu de activitate si nu doar catre persoanele defavorizate. Trebuie sa fim constienti de faptul ca avem nevoie de ei aici, in tara si sa facem in asa fel incat acestia sa nu aleaga locurile de munca mai bine platite din strainatate", a declarat presedintele PSD Navodari, Nicolae Matei. "O parte din inima mea este pentru fiecare dintre voi", a spus candidatul PSD pentru functia de primar al orasului Navodari, Nicolae Matei, in momentul in care a daruit, celor prezenti, cateva sute de inimioare.

Dascalii merita mai multa atentie

Cu aceeasi ocazie, in calitate de consilier local, Nicolae Matei a explicat faptul ca administratia locala nu a acordat suficienta atentie dascalilor din Navodari. Despre acest subiect, Matei spune ca "cei 427 de dascali nu si-au primit tichetele cadou, desi la bugetul local exista suma de bani necesara aprobata de Consiliul Local Navodari inca din 31 ianuarie 2008". "Cred ca administratia locala trebuia sa se implice mai mult in problemele cu care se confrunta personalul din invatamantul navodarean. De asemenea, Consiliul Local a aprobat acordarea sumei de 1 milion de lei vechi pentru elevii din invatamantul gimnazial si liceal, banii fiind necesari pentru achizitionarea rechizitelor scolare acordate prin proiectul "Ghiozdanul", plus reducerea abonamentului de transport cu 50% pentru elevi, studenti si profesori", a explicat social-democratul Nicolae Matei.