Razvan Mitroi publica in Financiarul articolul "Programul PD-L de dat in gat", pe care il puteti citi in continuare.
'De vreo cateva saptamani, presa aproape ca nu mai face fata dezvaluirilor despre jaful din banul public, despre nepotisme, despre incredintari directe in loc de licitatii, despre salarii monstruoase. Toate acestea se intampla, evident, in tabara puterii, la PD-L. La fel de evident este ca toate aceste ponturi sunt plasate de cineva pe piata, dubland productia de dezvaluiri a presei prin eforturi proprii.
Prea s-au intamplat toate dupa momentul anuntarii masurilor de austeritate dictate de la Cotroceni. Ponturile nu vin de la opozitie, pentru ca daca le stiau adversarii PD-L le dadeau din timp, nu asa, deodata. Deductia logica este ca delatiunile vin din interiorul PD-L, dupa ce s-a rupt unitatea de monolit din cauza taierii pensiilor.
Pe de-o parte, atacurile la cei mari au aparut in presa afiliata Cotroceniului. De acolo s-a aflat de Berceanu cu firma fiilor sai, de afacerea ginerelui lui Blaga si cum Videanu a cons tituit un cartel de putere pe Coasta de Azur. A fost un atac direct al lui Traian Basescu la adresa varfului PD-L, care nu sustinea cu convingere planul de austeritate.
Ofensiva impotriva greilor a fost ranforsata pe flancuri de Elena Udrea si Monica Macovei, cu cererea de renuntare la politica pentru pedelistii afaceristi si cu acuze de furaciune.
Vazand ca se da liber la atacuri in partid, si cei mici au prins curaj. Asa au aparut dosare cu senatorul Necula, consiliera Andreea Vass, consiliera Melania Vergu, deputatul Boureanu si inca multe altele.
Toate aceste cazuri sunt reale, aduc in dis cutie abuzul de putere, clientelismul. Problema este ca nu s-au intamplat ieri, ci datau de cand a venit PD-L la putere, doar ca erau stiute numai in partid. Cazurile ies la suprafata din cauza ne mul tumirii crescande a pedelistilor care sunt fortati sa sustina un program aberant de austeritate.
Programul PD-L acum este datul in gat al smecherilor din partid. Nemultumitii din PD-L nu au chef sa dea socoteala pensionarilor si bugetarilor in solidar cu baronii partidului si atunci, intr-un gest de autoconservare, arunca vina pe altii. Nu e rau nici asa, dar daca tot s-au pus pe curatenie, si Basescu si altii, de ce nu au facut-o cand era in plin avant jaful banului public?'