Listele Partidului Romania Mare pentru consiliile locale nu vor cuprinde surprize cutremuratoare, conducerea PRM considerand ca oamenii care pana acum si-au facut treaba merita sa-si pastreze fotoliile de alesi. In ceea ce priveste desemnarea candidatilor pentru Parlamentul Romaniei, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor nu se grabeste sa faca anunturi, pentru ca, asa cum spune si vicepresedintele PRM Lucian Augustin Bolcas, "toate la timpul lor". In momentul de fata, a subliniat deputatul, Partidul Romania Mare se pregateste pentru alegerile locale, iar unul dintre lucrurile demne de remarcat sunt chiar si sondajele de opinie, in care desi nu crede, "nici macar ele nu pot ignora trendul ascendent al PRM", a spus Lucian Bolcas.
Rep.: Domnule Lucian Bolcas, cum apreciati sondajele de data recenta care nu mai indica, in dreptul PRM, procente sub pragul electoral? Ce credeti ca s-a intamplat?
L.B.: Situatia din Partidul Romania Mare este o situatie de normalitate. Faptul ca in preajma alegerilor locale nici sondajele pe care noi nu le credem nu pot ignora trendul ascendent al PRM, este un semn al vitalitatii partidului si al consecventei politicii noastre. Totodata, PRM se afla in plina desfasurare a actiunilor care preced alegerile locale, si descoperim, in municipiile mari si pana in cele mai neinsemnate comune, oameni valorosi, iar noi promovam politicieni care indeplinesc urmatoarele conditii pentru a fi candidati: sa fie buni romani si sa fie oameni respectati de comunitatea din care fac parte.
Rep.: Ati adus vorba despre candidati. In ce stadiu va aflati, in acest moment, vizavi de candidatii pentru alegerile locale?
L.B.: Chiar astazi am avut o sedinta de Comitet Executiv, care a analizat propunerile facute de filialele locale. In linii mari, listele organizatiilor locale au fost creditate, fiind in unele cazuri puse in discutii si alte persoane decat cele aflate pe listele initiale, dar, in general s-a stabilit ca regula ca oamenii care au fost alesi acum patru ani sa fie mentinuti in posturi.
Rep.: In privinta Primariei Constanta, aveti vesti? A fost stabilit candidatul?
L.B.: Fara a avea listele in fata, va pot spune doar ca pentru Primaria Constanta sunt trei propuneri, dar candidatul il veti afla, cel mai probabil, peste doua saptamani.
Rep.: In cazul Bucurestiului insa, avand in vedere ca apele se agita din ce in ce mai tare in celelalte partide politice, ne puteti da un indiciu?
L.B.: Asa cum a anuntat astazi (n.r. ieri) si presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, asteptam sa fie anuntati candidatii PSD si PDL, apoi vom veni si noi cu bomba - un candidat care va fi sustinut de bucuresteni. Sa nu uitam ca Bucurestiul este din punctul de vedere al votului un oras reactionar. Iar noi nu suntem in situatia ridicola a PSD cu un candidat precum Vanghelie.
Rep.: Ce-ati stabilit in legatura cu politica organizatiilor din teritoriu la aceste alegeri electorale? Vor putea colabora cu alte partide politice?
L.B.: Organizatiile au mana libera sa realizeze colaborari concrete cu orice partid.
Rep.: Haideti sa vorbim putin despre tot soiul de motiuni care au vizat actualul guvern si pozitia PRM. Ce-mi puteti spune?
L.B.: N-au fost motiuni, au fost lotiuni. PRM a fost piatra decisiva in solutionarea unor probleme nodale. Infatuata motiune de cenzura a PSD a urmarit ca Mircea Geoana sa ajunga prim ministru, dar motiunea a cazut tocmai din cauza infatuarii si a nerealismului sau. Au existat 21 de voturi lipsa si, sa nu uitam, 44 au fost ale PRM. E cel mai usor sa introduci motiuni, iar la fel de adevarat este ca actualul guvern este cel mai slab guvern de pana acum al Romaniei, ticalosit prin prezenta maghiarilor. Daca tot au facut asa un guvern, sa se duca la Budapesta sa tina sedintele.
Rep.: Daca este asa guvernul, de ce nu a introdus si PRM o motiune sau de ce nu a sustinut una?
L.B.: Ne preocupa cum este guvernul, dar ce punem in loc? E vorba de teama romanilor de a nu cadea din lac in put. PRM, de altfel, a propus ca solutie un guvern de larga sustinere parlamentara, dar celelalte partide nu au dorit, din motive pur politicianiste.