Adevarul.ro : Apelul pentru Schimbare al lui Geoana: Profesionisti din toate colturile, uniti-va

Mircea Geoana a lansat, vineri, la Romexpo, miscarea "Romania noastra", o miscare nepolitica "mai mult decat un ONG" si "mai putin decat un partid politic".
Surse apropiate miscarii au declarat, pentru "Adevarul", ca miscarea isi propune sa dea glas celor aproximativ 60% dintre romani care nu voteaza.
Putini stiu, insa, ca "Apelul pentru Schimbare", petitia online lansata la sfarsitul lunii ianuarie de profesori precum Marian Stas, medici, precum Dana Safta, directorul medical de la Spitalul Elias, artisti precum Mihaela Mihai, dar si jurnalisti sau antreprenori, este aceeasi cu chemarea fostului presedinte al Senatului, Mircea Geoana.
Nemultumiti de mersul lucrurilor in Romania, profesionisti din toate colturile au hotarat sa nu mai stea pe margine si sa se implice, cautand solutii, criticand, astfel incat sa devina o voce adevarata a societatii civile.
"Sanatatea e in colaps", a declarat profesorul universitar Ioan Lascar, de la tribuna unde a avut loc lansarea miscarii "Romania noastra".
"Si Educatia e la Pamant", a spus Marian Stas, coordonatorul programului educational "Liderii Mileniului Trei".
Cel putin 500 de oameni, profesionisti in domeniilor lor si reprezentativii pentru comunitatile in care activeaza, au fost prezenti la apelul senatorului Mircea Geoana: Ovidiu Lipan Tandarica, Mihaela Mihai, Ilie Nastase, dar si medici, avocati si antreprenori si-au unit, vineri, fortele, punand la cale schimbarea pentru romanii de pretutindeni.
Surse apropiate Miscarii au declarat, pentru "Adevarul", ca, in cazul in care va functiona, miscarea ar putea deveni un partid politic. Momentan, aceasta functioneaza dupa rigorile unei asociatii non-guvernamentale.
Senatorul Mircea Geoana a declarat, vineri, intr-un interviu, ca miscarea va avea filiale atat la nivel local si judetean, cat si peste hotare, sub egida "Casa Romania".