Brandusel Nichitean, fostul vicepresedinte al PD Suceava, vrea ca excluderea sa din partid sa fie anulata si sa fie numit in postul de subprefect de Suceava, sustinand ca merita aceasta functie pentru munca depusa in PD.
Nichitean, care a votat de cinci ori la alegerile generale din 28 noiembrie 2004, a contestat, la conducerea centrala a partidului, decizia Consiliului de Coordonare Judetean al PD Suceava de excludere a sa din partid. El considera decizia luata de Consiliul de Coordonare Judetean in sedinta din 6 decembrie ca fiind nestatutara si ca efortul depus de el la partid nu justifica masura extrema. “Sedinta a fost perfect statutara. Ea a fost convocata cu norma de reprezentare de 1 la 100, iar dintre cei 260 de membri convocati au fost prezenti 188. Domnul Nichitean contesta, printre altele, faptul ca nu a fost invitat la sedinta, dar ii aduc aminte ca s-a retras din calitatea de membru PD pe motiv de sanatate si instabilitate psihica, caz in care prezenta dumnealui la sedinta nu era posibila si nici relevanta. In consecinta, decizia de excludere din partid a fost statutara“, a declarat presedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricek.
Nichitean, care a candidat pe pozitia a doua pe lista Aliantei D.A. Suceava pentru Senat, a castigat in final postul de senator, insa mandatul sau a fost invalidat cu unanimitate de voturi in Parlament.