Presedintii de consilii judetene din tara vor discuta la sfarsitul acestei saptamani, la Con-stanta, propunerile de modificare a Legii administratiei publice locale, a legislatiei privind finantele publice locale si cea privind descentralizarea administratiei publice. Presedintele CJ Suceava, pesedistul Gavril Marza, a precizat ca Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania se va desfasura in perioada 18-22 august, la Constanta, unde vor fi discutate propunerile de modificare a Legii nr. 215/2001 privind administratia publica locala.
In ceea ce priveste modificarea modului de revocare a presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, Marza a spus ca in toate tarile europene legislatia consacra o stabilitate pe perioada mandatului si ca schimbarea modului de revocare a conducerii consiliilor judetene „dovedeste o atitudine totalitara“. „Populatia a desemnat prin vot anumite majoritati si s-au format anumite aliante. Aceste aliante se pot schimba pe parcurs, dar nu e normal ca atunci cand partidele se cearta intre ele si se aliaza altfel sa se schimbe conducerile, pentru ca acest fapt duce la instabilitate“, a spus Marza.
Liderii Coalitiei au decis saptamana trecuta, in sedinta Consiliului National de Conducere, ca pana la 15 septembrie sa revoce presedintii celor doua Camere si sa modifice Legea administratiei locale, pentru inlocuirea presedintilor si a vicepresedintilor de consilii judetene care nu apartin actualei Puteri.