Presedintele UDMR Ludus, Andrassy Arpad, a declarat ieri ca este nemultumit de modul in care se prezinta proiectul legii statutului minoritatilor nationale propus de liderii Uniunii.
“Proiectul acesta ia inapoi ceea ce am obtinut noi, maghiarii, pana acum. UDMR urmareste sa-si consolideze doar pozitia in Parlament, si nu sa apere interesele maghiarimii. Aceasta lege a fost facuta pe sest si in mare taina si nu a fost supusa dezbaterii publice. Este o nemultumire colectiva in ceea ce priveste acest proiect de lege. Chiar si capii Bisericilor istorice maghiare au trimis memorii prin care il critica“, a spus Andrassy.
Andrassy Arpad a fost sustinut si de presedintele filialei Mures a Uniunii Civice a Maghiarilor din Romania, Berekmeri Sandor, care a fost de parere ca acest proiect este o “aberatie“. “Ceea ce figureaza in legea alegerilor, la sugestia UDMR, figureaza si in legea minoritatilor. UDMR urmareste practic sa-si betoneze pe viata pozitia in Parlament si sa distribuie fondurile dupa bunul plac“, a afirmat el. (D.P.)