Ioan Nelu Botis si-a depus demisia, miercuri dimineata, din functia de ministru al Muncii. De altfel, Botis a fost miercuri la Guvern, unde a avut o intalnire cu premierul Emil Boc. Vezi cine ar putea sa fie inlocuitorul lui Botis la conducerea Ministerului Muncii.
Coplesit de emotii, Ioan Nelu Botis a tinut sa le ceara scuze, pentru scandalul in care a fost implicat, tuturor celor care l-au sustinut.
"In primul rand, vreau sa-mi cer scuze pentru intarzierea de o zi a prezentarii demisiei mele. Astazi, cu aceasta mica intarziere si cu scuzele de rigoare, imi prezint demisia. La baza demisiei stau motive de moralitate. Consider ca este o demisie de onoare. Imi cer scuze cetatenilor, in calitate de ministru. Hotararea mea era luata de ieri, dar am asteptat sa pot discuta si cu domnul presedinte, care este plecat in Azerbaidjan", a declarat Ioan Nelu Botis.
"In termeni juridici, sotia mea a fost angajata la o asociatie unde noi nu aveam niciun interes. Pur si simplu a fost angajata", a mai spus Botis.
Nelu Botis a transmis si un "mesaj sentimental" bistritenilor: le cer scuze.
Botis declara, marti, ca, daca ANI constata un conflict de interese in cazul sau, isi va prezenta demisia imediat.
Pe de alta parte, premierul Emil Boc a confimat, in aceasta dimineata, ca a avut o intalnire cu Ioan Botis, insa nu a vrut sa faca alte declaratii.
Reamintim ca inspectorii ANI verifica daca in cazul lui Ioan Nelu Botis exista un conflict de interese, dupa ce in presa a aparut informaaia ca sotia sa este platita din bani europeni, pentru un proiect avizat de o agentie din subordinea Ministerului Muncii.
Marti, Botis a anuntat ca sotia sa se va retrage din asociatia respectiva.