Presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Gabriel Oprea, a anuntat, sambata, la Poiana Brasov, ca actualul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu, va fi candidatul acestei formatiuni politice pentru functia de primar general al municipiului Bucuresti.
Anuntul a fost facut cu ocazia ontalnirii conducerii centrale a partidului cu liderii de filiale din toata tara, intalnire unde s-a discutat strategia partidului pentru urmatoaea perioada de timp, stabilindu-se si ca fiecare organizatie judeteana in parte sa inceapa selectia candidatilor pentru alegerile locale din 2012, dar si dialogul sustinut cu alegatorii pentru a face cunoscut partidul si solutiile pe care UNPR le are pentru depasirea crizei economice.
"Ma bucur sa pot anunta in acest cadru ca domnul primar Neculai Ontanu este candidatul UNPR pentru Primaria Capitalei. Domnul Ontanu este un administrator profesionist, cu experienta de invidiat. Faptul ca este la al treilea mandat de primar al unui sector al Capitalei spune totul despre felul in care lucreaza cu cetatenii. Este un om care cunoaste prioritatile bucurestenilor, Doar cei care fac administratie in folosul cetatenilor vor fi alesi, cei care fac politica in administratie vor avea de pierdut, iar domnul Ontanu este unul din cei care face administratie adevarata in functia pe care o ocupa", a declarat Gabriel Oprea.
Presedintele executiv al UNPR a adaugat ca partidul isi propune castigarea Primariei Capitalei la alegerile locale de peste doi ani, castigarea cat mai multor primarii din orasele importante, precum si din comunele din intreaga tara, dar si ca partidul nu si-a propus o data limita pentru selectia candidatilor, acest termen fiind cel impus de lege pentru depunerea candidaturilor.
Alegerile pentru Primaria Capitalei ar urma sa se desfasoare in vara anului 2012.