"Nationalisti din toate tarile, uniti-va!" pare sa fie visul implinit al temperamentalului presedinte PRM. Partidul condus de Vadim si nationalistii francezi calauziti de Le Pen sunt principalii promotori ai unui nou grup parlamentar in Legislativul european.
"Am intrunit toate conditiile, si in ianuarie vom face declaratia politica si ii vom inainta lui Borrell scrisoarea de intentie", a declarat deputatul PRM Petre Popeanga, precizand ca noul grup europarlamentar va fi inregistrat pana cel tarziu la 8 ianuarie. Conform declaratiilor peremistului, grupul indeplineste conditiile necesare formarii, adica 20 de membri din 7 tari diferite, deoarece si alte formatiuni politice precum Vlaams Belang (Interesul Flamand), dar si diversi parlamentari independenti, raliati doctrinei "nationalismului luminat", se vor alatura celor cinci euroobservatori romani si celor 7 reprezentanti ai Frontului National Francez. Iar lista posibililor adepti este inca deschisa. "Discutii au mai fost si cu partidul nationalist a lui Gianfranco Fini si cu Liga Familiilor Poloneze, dar pana in momentul de fata au spus ca asteapta alegerile din Franta", a adaugat Popeanga. Euroobservatorul PRM a mai declarat ca presedintele grupului parlamentar va fi nationalistul francez Bruno Gollnisch, in timp ce doi reprezentanti ai PRM, Petre Popeanga si Eugen Mihaescu, vor detine functiile de trezorier, respectiv vicepresedinte.

Vadim: "Nu-mi pasa ce etichete i se pun lui Le Pen"

Initiativa PRM, ce se va concretiza prin infiintarea grupului parlamentar, nu este o idee tocmai noua a tribunului. In octombrie a.c., Vadim Tudor declara ca bazele unui astfel de grup politic au fost puse inca din 1997, cand presedintele Frontului National Francez, Jean-Marie Le Pen, a participat la un congres al PRM, confirmand ca intreprinde dialoguri pe aceasta tema cu omologul sau francez pentru infiintarea in Parlamentul European a EuroNatului. Electoratul stabil pe care il are in tara, "o carte buna pe care o va juca inteligent", dupa cum s-a exprimat Vadim, i-au dat certitudinea ca nu va fi ignorat de liderii europeni nationalisti. "Va fi nevoie de voturile oamenilor nostri. Orice grup parlamentar care se respecta nu da cu piciorul la 7 sau la 10 voturi", aprecia Vadim, care a adaugat ca partidului sau i se va face "o curte nebuna" de catre liderii europeni care ii impartasesc ideologia. "Nu-mi pasa ce etichete i se pun lui Le Pen. Ce etichete i se pun lui mi se pun si mie. (...) Noi ne vom canta partitura pana la capat", a mai spus Vadim Tudor.