Deputatul Nati Meir a declarat, joi, pentru Mediafax, ca in cursul saptamanii viitoare, luni sau marti, isi va da demisia din Parlament si ca va parasi Romania pentru totdeauna, impreuna cu familia sa. El a precizat ca gestul sau de protest are trei cauze: o ordonanta a Guvernului, care limiteaza accesul parlamentarilor in penitenciare, presiunile care se exercita in Parlament, la vot, si o declaratie recenta a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, care ar fi spus "ca evreii din Romania trebuie sa plece din tara".
"In maxim o luna, eu si familia mea ne facem bagajele si plecam din tara, dupa ce am trait 13 ani in Romania. Vand tot ce am si plec", a spus deputatul Nati Meir, adaugand ca nu mai vrea sa ramana in politica romaneasca.
Nati Meir a mai aratat ca in ultima luna a fost de doua ori la PRM, pentru a discuta despre candidatura sa, si stie ca in sedinta Biroului Permanent de miercuri, se stabilise sa candideze din partea acestui partid.
Cu toate acestea, Meir a precizat ca in cursul diminetii de joi, a fost vizitat acasa de Corneliu Bichinet, care i-a transmis ca vicepresedintele PRM Lucian Bolcas nu este de acord cu candidatura sa pe listele partidului.
Meir a mai spus ca, atat Corneliu Bichinet, cat si senatorul Gheorghe Funar vor parasi PRM in curand, din cauza tensiunilor din partid.
Nati Meir a fost ales parlamentar in actuala legislatura pe listele PRM, dar imediat dupa ce a obtinut mandatul de deputat a parasit formatiunea in urma unui scandal cu conducerea partidului.