Fostul premier Adrian Nastase scrie pe blogul sau ca zilele acestea ne-au adus in fata foarte multe scandaluri care, crede el, sunt menite a fi discutate vremelnic si uitate "de urgenta" in vederea alegerilor din toamna.
Nu este neaparat o vina a presei si in nici un caz o vina a cetatenilor inca interesati de situatia politica din tara. Din punctul meu de vedere, este o problema a abilitatii unor oameni politici "de anvergura", care vor incerca si de data aceasta sa ofere subiecte alternative.
Am avut o saptamana - scrie Nastase - in care s-a discutat despre o inregistrare "a nimanui" dintr-o incapere a Camerei Deputatilor. Se va vorbi o vreme despre protejarea parlamentarilor si inregistrarilor fara acoperire din Parlamentul lu’ Roberta. Am avut o saptamana in care s-a discutat despre un ministru care s-a prezentat la o comisie de ancheta doar pentru o declaratie politica, pe care putea sa o faca intr-o conferinta de presa, fara sa sfideze Parlamentul. Se va vorbi despre obligatia Elenei Udrea de a fi ramas pentru a raspunde intrebarilor comisiei de ancheta. Am avut o saptamana in care s-a discutat despre fratele presedintelui si intrarea sa in industria de armament, exact in momentul in care CSAT e pregatit sa investeasca in modernizarea armatei. Oare iresponsabilitatea poate fi o trasatura de familie? Se va vorbi despre conflicte de interese si, probabil, cum nu s-a facut nici un rau pentru ca Mircea Basescu nu a apucat sa obtina vreun venit.
Interesante de urmarit vor fi stirile noi care vor fi lansate pentru a distrage atentia de la aceste subiecte. Stirile despre noi masuri ale guvernului, despre inaugurarea unor drumuri care se rup a doua zi dupa inaugurarea de catre primul ministru, despre noi reusite ale presedintiei sau chiar stiri despre noi procese intentate oamenilor altor partide.
Am spus mai devreme ca pare sa se fi deschis sezonul plangerilor elecorale penale impotriva membrilor fostelor guverne. Nu sunt probleme cu licitatii, atribuiri de contracte de stat in perioada "Regimului Basescu" si atunci trebuie sa verificam, electoral, ce s-a intamplat in 1998, in 2000, in 2001, deci in urma cu 5-10 ani. Asta da vigilenta.
Imi aduc aminte ca in campania pentru prezidentiale din 2004, un iresponsabil, probabil redus mintal, a afirmat ca as avea conturi de un miliard de dolari prin Marea Chinei. Au trecut 5 ani de atunci. A raspuns individul acela pentru afirmatiile lui mincinoase? Nu, a continuat sa minta un popor intreg.
Urmeaza, probabil, o alta serie de lacrimi si de minciuni, conchide Adrian Nastase.