Premierul Adrian Natase a prezidat ieri ultima sedinta a actualului Cabinet. El a facut cu aceasta ocazie un bilant al activitatii din ultimii patru ani si l-a desemnat ca premier interimar pe ministrul Eugen Bejinariu.
Bilantul de guvernare al ultimilor patru ani a fost unul pozitiv, in pofida unora dintre greselile comise pe parcurs, fiind primul guvern post-decembrist nemarcat de conflicte, crize sau orgolii personale, a declarat ieri pentru inceput Nastase.
El a afirmat ca viitorul Cabinet nu va putea reclama, astfel, “greaua mostenire“ a echipei guvernamentale actuale.
“Sunt mandru sa afirm ca lasam Guvernului care vine dupa noi o mostenire valoroasa, care, cu inteligenta, vointa si stiinta, poate fi valorificata si transformata intr-un succes real pentru Romania“, a spus Nastase, amintind de rezultatele obtinute pe plan intern si in domeniul integrarii euroatlantice.
El a urat viitorului Cabinet sa aiba puterea de a-si asuma modelul de guvernare stabila din ultimii patru ani si intelepciunea de a actiona intotdeauna ca o echipa unita.
In timpul sedintei, Adrian Nastase a intrat prin sistemul de videoconferinta in legatura cu prefectii, multumindu-le acestora pentru colaborare.
El a ciocnit o cupa de sampanie cu actualii si fostii colegi de Cabinet, membri ai echipei sale in ultimii patru ani.

Regrete, regrete

Printre reprosurile pe care si le face acum, la incheierea mandatului, Nastase a enumerat lipsa de fermitate fata de unele persoane sau situatii si prea putina atentie acordata comunicarii publice.
Fostul premier s-a confesat presei, afirmand ca a avut timp, in ultimele zile, sa reflecteze asupra ultimilor patru ani, ajungand la concluzia ca au fost comise unele greseli care au influentat votul obtinut la alegerile parlamentare si prezidentiale.
“Sunt lucruri pe care nu le-am facut deoarece am avut, poate, prea multa incredere ca lucrurile se vor schimba de la sine. Consider ca in unele situatii o mai mare fermitate in legatura cu anumite persoane sau situatii ar fi fost necesara. Din acest punct de vedere, cred ca am gresit, considerand ca lucrurile se vor corecta si ca oamenii de buna calitate, de bun-simt isi vor modifica ei insisi conduita sau vor fi atenti la unele aspecte“, a spus Nastase.