Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat joi ca nu stie nimic despre datoriile pe care unele firme spun ca le au de la partid din timpul ultimei campanii pentru ca in acea perioada nu se ocupa de caciulite, potrivit NewsIn.
"Nu-mi aduc aminte, chiar nu ma ocupam de caciulitele care eventual trebuiau sa acopere vaporasele de hartie care circulau prin vremea aceea, sa fim seriosi!", a declarat Nastase, chestionat de ziaristi despre datoriile partidului solicitate in ultimele zile de unele firme.
Potrivit fostului premier, cea mai simpla cale de urmat in aceasta situatie e ca trezorierul partidului sa discute cu eventualii creditori si, pe baza dovezilor pe care le prezinta acestia sa se rezolve aceasta chestiune.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca informatiile referitoare la datoriile pe care partidul le are din campania electorala din 2004, pentru care pagubitii au trimis recuperatori, reprezinta o strategie politica de campanie electorala. El s-a aratatat totodata surprins ca povestea datoriilor din partid a reaparut odata cu alegerea lui Adrian Nastase ca presedinte al CN.
RP Media Production, firma care a executat pentru PSD materiale promotionale in campania din 2004 si care nu au fost inca platite de social-democrati, a mandatat agentia de colectare debite Urban si Asociatii sa negocieze cu Consiliul National al PSD, plata datoriilor. Potrivit unui comunicat de presa al Urban si Asociatii, intre cele doua tururi de scrutin din noiembrie 2004, Consiliul National al PSD a comandat catre societatea creditoare, executarea a circa 17.000 de caciulite si fulare cu sigla PSD. Valoarea contractului a fost de circa 120.000 RON. In anul 2005, intrucat Fiscul a blocat conturile societatii RP Media Production datorita TVA-ului neachitat, aferent acestui contract , conducerea PSD a facut o plata partiala. In aceste conditii, RP Media Production a delegat agentia de colectare debite Urban si Asociatii in vederea rezolvarii acestui diferend financiar.
PSD a cerut joi firmei Urban si Asociatii sa demonstreze ca este abilitata sa colecteze acele datorii.