Candidatul PSD+PUR la Presedintie, Adrian Nastase, si Mircea Geoana, premierul desemnat al Uniunii, si-au incheiat marti seara turneul electoral in Moldova, participand la Bacau la mitingul electoral cu cea mai numeroasa prezenta.
Deschizand mitingul, vicele PSD Viorel Hrebenciuc a lansat celor peste 20.000 de participanti un apel la “continuitate si stabilitate“. El le-a vorbit bacauanilor despre vocatia lor de “constructori“ si “curajul de investitori“ ilustrate prin crearea “de locuri de munca“ in judetul Bacau si reducerea somajului la “un procent sub 5 la suta“. “Aici este diferenta majora dintre omul Nastase si infractorul Basescu - primul creeaza locuri de munca si altul le distruge“, le-a spus Hrebenciuc bacauanilor.
La randul sau, Mircea Geoana a amplificat, in interventia sa, ideea ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu “nu stiu cat de greu se creeaza un loc de munca, cat de greu se pastreaza un loc de munca“. “De aceea, cele 4.000 de locuri de munca de la RAFO si CAROM nu conteaza pentru Alianta D.A., dar conteaza pentru PSD“, a subliniat Geoana. Adrian Nastase si-a inceput discursul aratand ca proiectele PSD au fost realizate. “Faptul cel mai evident si atuul nostru principal este cresterea economica de 8,2 la suta, cel mai important spor inregistrat de o tara europeana in acest an“, a precizat premierul. Nastase le-a mai spus bacauanilor ca “destinul Romaniei este legat de Europa Occidentala“, combatand limbajul deloc diplomatic utilizat de Basescu fata de unii conducatori europeni.

Ca’n vremurile bune

Vizita liderilor partidului in Bacau le-a dat destul de furca pesedistilor din judet. BBC comenteaza ca dupa infrangerea suferita in vara de social-democrati pe plan local, Bacaul nu mai este considerat fief al PSD. Si cum nu erau siguri ca bacauanii vor veni la mitingul lui Nastase de bunavoie, fruntasii PSD au gasit de cuviinta sa aduca oamenii din alte localitati. Ca si cu alte ocazii, primii la care s-a apelat au fost muncitorii de la RAFO si CAROM Onesti.
Inca de la pranz, mii de oameni au fost scosi din cele doua intreprinderi si urcati in zeci de autobuze, microbuze si masini mici si trimisi la Bacau. Drept multumire, mai-marii sindicatului Rafinorul au oferit fiecarui salariat 100.000 de lei si o zi libera de la serviciu, sustine BBC. De altfel, despre aceste avantaje vorbeau chiar muncitorii de la RAFO, adunati pe artera principala din Bacau.
Onestenii n-au fost singurii pe care PSD i-a adus din judet pentru a-l aplauda si sustine pe Adrian Nastase. Alte masini de la Moinesti, Slanic Moldova si Comanesti au fost trimise la Bacau cu sute de persoane.
Echipa PSD+PUR a fost insotita in turneul electoral de trupele Voltaj si Directia 5. Spre deliciul publicului, primul-ministru a cantat impreuna cu solistul formatiei Voltaj refrenul “Tanar vreau mereu sa fiu, Sa traiesc asa cum stiu, Ca la 20 de ani, Fara griji si fara bani“. La fel ca la Iasi, familiile Nastase si Geoana au dansat pe scena alaturi de trupa Voltaj. Multimea a scandat “Nastase, Nastase“, iar Dana Nastase a primit flori.