Presedintele Consiliul National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, ca decizia privind candidatura lui Cristian Diaconescu la Primaria Capitalei a fost luata dupa dezbateri ample in partid, iar discutiile despre alte variante nu mai au rost. "Inteleg ca decizia (privind candidatura lui Diaconescu, n.r.) a fost luata dupa discutii destul de amnple. La acest moment, eu cred ca nu are rost sa mai discutam despre variante, despre optiuni, despre argumente pro sau impotriva, despre cine ar fi candidatul perfect. Eu cred ca in acest moment avem datoria cu totii sa o sustinem", a precizat Nastase.
Adrian Nastase a mai declarat, ca o candidatura independenta a lui Oprescu la Primaria Capitalei ar "canibaliza" voturile partidului, existand riscul ca Oprescu sau Diaconescu, ambii identificati cu PSD, sa nu mai intre in turul secund. "O candidatura independenta a lui Oprescu trebuie sa fim constienti de faptul ca va canibaliza voturile PSD, pentru ca cele mai multe ar veni de la membrii PSD. In felul acesta, cei doi candidati ai PSD (Diaconescu si Oprescu, n.r.), ca sa spun asa, ar risca sa nu mai ajunga in turul doi pentru ca si-ar canibaliza unul altuia voturile", a comentat Nastase. El a aratat, de asemenea, ca Sorin Oprescu are, pe buna dreptate, o frustrare legata de faptul ca el statea bine in sondaje.
"Oprescu are, pe buna dreptate, o frustare si o nemultumire intemeiata pe faptul ca sondajele aratau intr-un anumit fel si ca el ar fi dorit sa se bata pentru a obtine, in final, ceea ce, intr-un fel sau altul, i s-a refuzat.", a mai comentat Nastase.