Premierul Adrian Nastase s-a aratat joi seara nemultumit de actualul sistem de redistribuire a voturilor, deoarece nu reprezinta cea mai echitabila formula pentru reprezentarea optiunilor alegatorilor.
Aflat in vizita la Oradea, Nastase a apreciat ca acest sistem ar trebui revizuit la urmatoarele alegeri, dand drept exemplu negativ situatia inregistrata la recentul scrutin in cazul Senatului.
Potrivit premierului, este anormal faptul ca atat Uniunea Nationala PSD+PUR, cat si Alianta PNL-PD si PRM au obtinut la redistribuirea voturilor aproximativ acelasi numar de locuri in Senat, in conditiile in care PSD+PUR a castigat prin vot direct 37 de locuri si alte 20 la redistribuire, iar PRM a castigat un singur loc prin vot direct si inca 20 prin redistribuire. çn ceea ce priveste formarea majoritatii parlamentare, Adrian Nastase a afirmat ca, pe ansamblu, votul de investitura la nivelul Parlamentului poate fi obtinut, insa la Senat ramane o problema care trebuie rezolvata, intrucat PSD si PUR nu intrunesc jumatate plus unu din numarul senatorilor.