Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, Adrian Nastase, considera ca liderul formatiunii, Mircea Geoana, a fost "atacat" de recenta ancheta a Agentiei Nationale de Integritate in calitatea sa de presedinte al Senatului Romaniei si nu pentru ca va candida pentru un nou mandat la conducerea PSD.

• Sper ca Geoana sa fie aparat de colegii de partid

Prezent sambata seara intr-o emisiune televizata la Antena3, Adrian Nastase a opinat ca "miza" cercetarii ANI este functia de presedinte al Senatului, la fel cum a fost si in 2006, cand el a trebuit sa renunte la sefia Camerei Deputatilor. Adrian Nastase si-a exprimat insa speranta ca, spre deosebire de atunci, social-democratii au invatat ceva "din aceasta lectie" si a adaugat ca Mircea Geoana va fi aparat de colegii de partid. "Mircea Geoana nu a fost atacat pentru ca este candidat la presedintia partidului, nu cred ca lucrul acesta intereseaza atat de tare. Cred ca atacul impotriva lui este impotriva presedintelui Senatului. In opinia mea, acesta este motivul din partea celor din jurul lui Traian Basescu, nu stiu daca din partea lui Traian Basescu, pentru a-l vulnerabiliza si pentru a crea o anumita presiune in legatura cu aceasta functie", a afirmat Adrian Nastase. Potrivit acestuia, partidul a invatat din greselile trecutului, mai ales din "noaptea cutitelor lungi" de la Hotelul Confort, dupa acest episod urmand la presedintia Camerei Deputatilor un liberal. "A fost bine pentru partid? Sper sa fi invatat cu totii din aceasta lectie", a spus el.

• Unii se tem de Nastase pentru ca e "mana forte"

Liderul Consiliului National al PSD a reafirmat ca Mircea Geoana este un coleg care a facut eforturi foarte mari in acesti cinci ani. "Pentru partid, indiferent cine ar fi presedinte al Senatului, este datoria noastra sa il sprijinim", a spus Nastase.
In ceea ce il priveste, fostul premier a afirmat ca nu este deranjat de anchetele care se deruleaza impotriva sa, continuu, in ultimii 5 ani, ci de faptul ca informatiile referitoare la acestea sunt furnizate "pe surse" intr-o anumita zi. "Ma deranjeaza aceasta politica de a alege o anumita zi, in care dai drumul pe surse la o anumita informatie. Si, ceea ce ma bucura foarte mult este ca CSM, in sfarsit, s-a saturat si s-a luat decizia ca cei doi procurori de caz sa fie pusi intr-o ancheta disciplinara. Pentru ca, pana la urma, faptul ca se da drumul pe surse in acest fel este inadmisibil", a subliniat vicepresedintele Camerei Deputatilor.
Adrian Nastase a denuntat "un mecanism foarte puternic, care a existat impotriva sa, in ultimii 5 ani" si a adaugat ca toti cei care s-au amuzat pe seama lui chiar prin diverse porecle incep acum sa se teama ca este "mana forte".