Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri la Palatul Parlamentului ca propunerea sa pentru functia de Secretarul General va fi discutata in sedinta de plen de joi. El deja l-a nominalizat pentru aceasta functie pe Marian Enache si singurul care, potrivit actualului Regulament de functionare, presedintele Camerei este cel care numeste direct secretarul general, fiind vorba de o functie administrativa.
Totusi, Nastase a incercat sa-i impace pe cei din Coalitie cu o formula tentanta. Astfel, el a propus ca, in cadrul acestui Secretariat, sa fie „mai multi secretari generali-adjuncti - un secretar general-adjunct pe probleme de legislatie, altul pe probleme de logistica etc.“. Presedintele Camerei Deputatilor i-a invitat pe liderii de grup sa faca nominalizari pentru aceste noi posturi si sa-i prezinte „niste formule interesante“ pe care sa le prezinte plenului, inainte de vot.
Nastase a precizat ca, in acest moment, „toata conducerea secretariatului general e realizata de o singura persoana care are probleme de sanatate“ si ca solutia inteleapta este cautarea cat mai rapid a unei formule pentru constituirea unei echipe care sa conduca Secretariatul.