Adrian Nastase i-a trimis in urma cu trei zile o scrisoare lui José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, in care sustine ca este supus la presiuni politice de actuala Putere, care urmareste astfel ca "adversarul cel mai redutabil din campania electorala sa fie tinut cat mai mult pe tusa".
Scrisoarea pe care i-a trimis-o lui José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, incepe prin a insera o declaratie a lui Daniel Morar, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania (DNA). Acesta a anuntat intr-o emisiune televizata ca "dosarul Adrian Nastase", de la DNA, este un dosar "prioritar", ca este un dosar de "mare coruptie" si ca el va fi finalizat pana in toamna. "Pe aceasta baza, mesajul public al domnului Daniel Morar, preluat si de mass-media, a fost acela ca fara trimiterea in judecata a lui Adrian Nastase, raportul comisiei nu va fi favorabil integrarii Romaniei in UE de la 1 ianuarie 2007. Consider ca trebuie eliminata aceasta "ambiguitate", precum si speculatiile privind nevoia unui asemenea "sacrificiu ritual" - ce ascunde, de fapt, un meschin interes politic intern", spune Nastase in scrisoare.
Deputatul Nastase ii prezinta apoi lui Barroso toate acuzatiile care i-au fost aduse de actuala Putere dupa alegeri: fraudarea alegerilor prezidentiale, stenogramele PSD, vanzarea de copii, incriminarea contractelor cu Bechtel si EADS. "Toate eforturile actualei Puteri in cele 550 de zile care au trecut de la alegeri de a descoperi fapte penale de natura a incrimina activitatea mea ca prim-ministru s-au soldat cu esecuri", il informeaza Nastase pe Barroso, dupa care ii prezinta pe scurt continutul dosarelor de la DNA.
"De luni de zile sunt tracasat, atat eu, cat si familia mea, cu aceste invinuiri, informatiile de la procurorii DNA fiind permanent transmise in presa. Scopul politic este evident: adversarul cel mai redutabil din campania electorala sa fie tinut cat mai mult pe tusa. Ceea ce este regretabil este insa faptul ca se incearca folosirea Comisiei Europene pentru a justifica "necesitatea" acestor actiuni", mai scrie Nastase.
In final, Nastase isi exprima convingerea ca "integrarea Romaniei in UE, de la 1 ianuarie 2007, este utila romanilor, intre altele si pentru ca abuzuri de genul celor mentionate nu se vor mai putea repeta".